У Києві в роті підлітка вибухнула електронна цигарка

У Києві в роті підлітка вибухнула електронна цигарка

Фото: zn.ua

Інцидент стався, коли до неї приєднали зарядний пристрій.

17-річний підліток із Києва ледь не покалічився внаслідок вибуху електронної цигарки. Пристрій хлопчина придбав в інтернет-магазині, а вибух пролунав, коли до нього під'єднали акумулятор, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Данило Бурлака оговтується від пережитого і називає це уроком на все життя. Хлопець каже, що хотів бути модним, а батьки не стали на заваді, бо "це не зовсім паління – це альтернатива". Але вона ледь не коштувала життя.

У Києві електронна цигарка вибухнула в руках 17-річного хлопця

У Києві електронна цигарка вибухнула в руках 17-річного хлопця

Електронну цигарку хлопець придбав за 600 гривень, однак у комплекті не було акумулятора. Тоді Данило поїхав на ринок "Петрівка". Продавець запропонував свій акумулятор, але за мить після того, як торгівець під'єднав батарею, пролунав вибух. "Я відчув великий опік у районі лиця та побачив, що було багато крові", - розповів постраждалий.

У лікарні хлопцю наклали три шви. "Мене заспокоїли, що це дуже щасливий випадок, бо я не пошкодив ні очі, ні шию", - каже він. Продавець перелякався та зголосився сплатити будь-яку суму. Усе владнати вирішили за 5 тисяч гривень. Власник ятки запевняє, що батарейка, котру він приєднав до пристрою, була повністю справна, а несправною була сама цигарка – у ній не було частини, котра мала б ізолювати батарейку.

Завідувач кафедри радіотехніки Михайло Резніков каже, що найімовірніше продавець знехтував технічними вимогами цигарки: параметри акумулятора не відповідали параметрам пристрою. Але оскільки ушкодження, яких зазнав підліток, класифікуються як легкі, то продавцю загрожував би тільки штраф. "У цьому випадку це громадянсько-правові відносини. Поліція на виклик приїде, але кримінальне провадження порушувати не буде," - пояснив юрист Ігор Годецький.

Контроль за обігом електронних цигарок в Україні залишається на стадії законопроектів. Жодної норми, окрім заборони використання таких приладів у громадських місцях, нині немає.

Акумулятори вибухають в багатьох пристроях: смартфонах, планшетах, сигаретах, і навіть зубних щітках. Детальніше, про причини вибуху електронних сигарет, розповіли експерти з продажу вейп-пристроїв магазину Екосмок.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація