Студент мало не втратив навчальне місце в університеті через невидачу документів

Студент мало не втратив навчальне місце в університеті через невидачу документів

Студента ледь не позбавили місця у ВНЗ.

ВНЗ не приймав від студента заяву.   

Київський студент мало не втратив навчальне місце в університеті, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після першого курсу Максим Скочко перевівся в інший заклад. Він навчався в Національному авіаційному університеті, але передумав і вступив до Університету імені Шевченка. На те, щоб забрати документи з одного університету і віднести в інший, було лише два дні. Але виявилося, що за свій атестат треба було поборотися. В деканаті НАУ не взяли заяву про відрахування і не дали обхідного аркуша.

"Тут кажуть, що потрібен наказ про відрахування. А в інших вузах говорять, що не мають права не давати. Хоча б на добу, на три доби, але повинні дати. Не прийняли вчора заяву ніяку. Сказали, що це займе дуже багато часу, що треба приходити після 28 серпня, коли всі прийдуть з відпустки", - розповів Максим.

В суботу в деканаті нікого не було, а в приймальній комісії від коментарів відмовилися.

Через помилку студент мало не лишився місця у ВНЗ

Через помилку студент мало не лишився місця у ВНЗ

Однак все ж таки з'явилася жінка, яка повідомила, що наразі відповідальна в університеті.

За її словами, зараз в НАУ період відпусток і оригінал документу потрібно було забирати раніше. "У нас відпускний період, дорогі мої! Ми першого липня ще були на робочих місцях", - заявила вона.

Почувши, що студент подавав заяву, жінка зазначила: "Значить, вас повинні були відрахувати, накази повинні були пройти по інституту. Технологія така, розумієте? Він повинен подати заяву".

В міністерстві освіти, попри вихідний, відповідальні знайшлися. Кажуть, студент має право отримати документи на руки за першою вимогою. І під час вступної компанії посадовці з правом підпису зобов'язані бути на місцях.

"Справа в тому, що ще 12 липня ми надіслали всім керівникам вищих навчальних закладів інструктивний лист щодо забезпечення своєчасної видачі документів про освіту", - повідомив заступник керівника департаменту вищої освіти Микола Фоменко.

Завдяки спільним зусиллям, атестат Максим таки отримав і віддав до приймальної комісії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вишах вже вимагають від студентів-бюджетників "благодійні" внески.

Журналісти ТСН Станіслав Фещенко, Роман Сукач.

Повʼязані теми:

Наступна публікація