У центрі Києва закордонний паспорт можна оформити за 10 хвилин

У центрі Києва закордонний паспорт можна оформити за 10 хвилин

У Києві відкрився новий центр видачі закордонних паспортів / Фото: ТСН.ua

Замовити документ може навіть знята з реєстрації людина.

У Києві відкрився державний центр, у якому всі українці, з реєстрацією будь-якого регіону, можуть оформити закордонний паспорт, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

По документ для виїзду за кордон сюди може звернутися навіть знята з реєстрації людина, запевнила заступник директора ДП "Документ" Лариса Маховик.

Держпідприємство "Документ" розташоване на бульварі Шевченка, 27. У будівлі встановили більше десяти вікон для відвідувачів. У центрі обіцяють приймати по 500 відвідувачів на день і на оформлення документів кожного витрачати не більше 10 хвилин.

Співробітники центру на практиці довели: на те, щоб здати паспорти, отримати анкету, віддати гроші терміналу, сфотографуватися та зачекати, поки перевіряються дані, справді вистачає заявленого часу.

Оформити паспорт за місяць коштує у цьому центрі 627 грн. Це значно дешевше, ніж через турфірми і на 250 грн дорожче, ніж у регіональних центрах. Проте тут не треба приносити ксерокопії документів, бігати в банк, щоб проплатити мита, і поки що не треба стояти у чергах.

У Києві відкрився новий держцентр із видачі закордонних паспортів

У Києві відкрився новий держцентр із видачі закордонних паспортів

"Якщо люди буду збиратися тут у черги, я в ту ж хвилину буду готувати наступний центр, щоб задовольнити всіх охочих. Якщо ми будемо бачити необхідність відкриття ще кількох центрів у великих містах, ми готові це зробити", - запевнив гендиректор ДП "Документ" Ярослав Янушевич.

Терміновий паспорт за десять днів у центрі обіцяють зробити за тисячу гривень. Швидше, кажуть, закон не дозволяє. Та й працівниці установи мають зібрати про клієнта усі необхідні дані.

Нагадаємо, українцям пообіцяли дешевші біометричні паспорти до листопада. Поліграфкомбінат "Україна" знизить ціну на 350 грн.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація