Саморобний ліфт убив хлопчика в Броварах під Києвом

Саморобний ліфт убив хлопчика в Броварах під Києвом

Саморобний ліфт убив хлопчика в Броварах під Києвом

Дитина загинула на місці пригоди.

Саморобний ліфт коштував життя підлітку, який приїхав на канікули до бабусі. Трагедія сталася на Київщині в гаражному кооперативі в місті Бровари, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На другому поверсі господар облаштував собі житло. Піднятися до нього можна за допомогою саморобного ліфту. Саме він і призвів до трагедії. Загинув 13-річний Олексій, який є онуком цивільної дружини власника гаража і житла. Під час підйому на другий поверх на саморобному підіймачі хлопець висунув голову за межі конструкції. Дитину затисло між перекриттями.

Робітники знадвору почули жахливі звуки. "Крики. Я думав, що птах якийсь летить – такі крики", - зізнався один із ремонтників. Власник будівлі одразу кинувся зупиняти вбивчий механізм. Для цього довелося взагалі розламати конструкцію. "Не могли спустити. Обрізали трос – ліфт упав", - розповів свідок трагедії.

У Броварах саморобний ліфт став причиною загибелі 13-річного хлопчика

У Броварах саморобний ліфт став причиною загибелі 13-річного хлопчика

На місце за лічені хвилини приїхала швидка допомога, однак урятувати підлітка медикам не вдалось. Очевидці кажуть, що господар у свій підіймач зазвичай нікого не пускав. "Він нікого не пускав взагалі, щоби сам піднімався хтось. Особливо дітей. Він навіть нам не дозволяв самим підійматися", - кажуть ремонтники.

У поліції вже відкрили кримінальне провадження. Одним із ключових питань слідчих є законність надбудови, де мешкає броварчанин. "За статтею 115. Це навмисне вбивство. Але з позначкою нещасний випадок", - пояснив речник поліції Київської області Микола Жукович.

Юристи кажуть, що довести провину чоловіка буде вкрай складно. Бо смерть від нещасного випадку завжди є збігом якихось обставин. Однак якщо слідчі з'ясують, що квартира в гаражі облаштована незаконно, за це чоловіку доведеться відповісти перед законом.

Раніше у червні у Броварах під Києвом втопився 14-річний хлопчик. Це сталося на центральному міському озері, де відпочиває усе місто. Рідні вважають, що його вдарило струмом від земснаряда.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація