Як у Грузії: у Києві готуються відкрити прозорий документ-сервіс "Готово"

Тут можна отримати потрібні довідки швидко, без черг і з хорошим сервісом.

У Києві на площі Лесі Українки біля будівлі Київської облдержадміністрації в тестовому режимі запрацює документ-сервіс "Готово".

Він влаштований за типом прозорого грузинського Будинку юстицій, в якому людина швидко, без черг і з хорошим сервісом може замовити і оформити необхідні документи.

Центр надаватиме близько 130 адмінпослуг від реєстрації прав на майно і реєстрації бізнесу до реєстрації шлюбів. Розцінки на послуги будуть залежати від терміновості отримання довідки – чим швидше, тим дорожче.

Будівля документ-сервісу повністю прозора. Металевий дах і внутрішні елементи декору прикрашені орнаментом Київської області. Зовні з'явиться арт-простір зі сквериком, скульптурами, лавочками та ліхтарями, також буде працювати Wi-Fi.

Всередині центру працюватимуть кафе, виставка картин і скульптур сучасного мистецтва. Тут можна буде проводити час в очікуванні своєї черги.

Нагадаємо, 12 липня у Києві відкрили перший сервісний центр Міністерства внутрішніх справ. Відомство розташоване на вул. Павла Усенка, 8.  Громадянам обіцяють надання послуг онлайн, економію часу в електронних чергах та професійний персонал.

Новий центр обладнаний технікою нового зразка. Основними задачами є видача та обмін посвідчень водія, реєстрація та перереєстрація транспортних засобів. Сервісний центр також прийматиме заяви на виготовлення номерних знаків. Згодом, після відповідних змін законодавчої бази, в сервісних центрах будуть оформлювати дозволи на зброю. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація