Зухвале побиття іноземця в центрі Києва: група хуліганів напала на молодого британця

Зухвале побиття іноземця в центрі Києва: група хуліганів напала на молодого британця

Фото: pixabay.com

Хлопця гамселили через надто яскраву зовнішність.

У центрі столиці серед білого дня невідомі побили британського туриста Ліама Ентоні Тонга. Той хотів відкрити для себе нову країну, натомість з України поїхав із переламаним носом, забитим плечем, ушкодженими зубами і подивом щодо дій поліції, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Все болить дуже, ніс постійно кровоточить, мої зуби – їм вдалося поламати мені 5 зубів", - розповів постраждалий уже з батьківщини. 23-річний британець приїхав до Києва насамкінець великої мандрівки по світу. Він уже збирався на літак, віддав ключі від орендованої квартири, взяв валізу і вийшов прогулятися центром столиці. І в районі Трьохсвятительської 13 навпроти Михайлівського собору на нього напали. Троє молодиків причепилися до молодого британця ще на світлофорі: спочатку кидалися снігом, штовхали, потім почали бити.

В центрі столиці серед білого дня невідомі побили британського туриста

В центрі столиці серед білого дня невідомі побили британського туриста

Повз випадково проходила Марія Макуха, котра побачила кількох чоловіків, які вже викликали швидку, однак нічого не могли зрозуміти, бо не володіли англійською мовою. Нападники у британця нічого не забрали, тобто зухвало  били ногами по голові задля розваги – під прицілами двох камер відео нагляду, а потім навіть не втікали. "Я озирнувся, банда стояла, дивилася на мене і сміялася, а я весь був залитий кров‘ю", - розповів Тонг.

У Ліама яскрава зовнішність: різнокольорове волосся та пірсинг. Марія певна, що саме це стало причиною нападу.  Того дня неподалік відбувалася акція, куди прийшли праворадикали. "Такі радикально налаштовані поборники традиційних цінностей, які в мене в коментарях відмічаються, кажуть: ну, а що він хотів з такою зовнішністю, 95 % якщо в будь-якому місті України з’явився, то все так закінчиться", - розповіла вона. Марія супроводжувала Тонга в лікарні та поліції, і в державних установах теж ніхто не говорив англійською, а в поліції навіть не одразу взялися реєструвати заяву. "Коли вони почули, що в нього за дві години літак: а може, вам доведеться затриматися, а може, зі слідчим, чи ви готові приїздити, а якщо ні, то це не має сенсу, справа не буде розкрита", - розповіла Марія.

Тонг підтверджує, що поліція не хотіла приймати заяву і поводилася дивно, однак Макуха змусила їх це зробити. У поліції цей факт заперечують, а ушкодження британця називають легкими. У Ліама переламаний ніс, забій плеча, розтрощені 5 зубів, а пірсинг довелося видаляти хірургічним шляхом. Він спантеличений, що за медичну допомогу заплатив близько 600 гривень – у британських лікарів розцінки у рази більші. "Мені не довелося ні за що платити, я не розумію, чому", - зізнався він. Це єдине позитивне враження британця від вояжу до України, бо на питання, чи ще коли-небудь він приїде, Ліам відповів не одразу: "Після того, що сталося, я маю подумати, чи варто їхати. Якщо і буде наступний раз, то обов’язково не один, можливо, з друзями", - пояснив він. Марія ж збирається контролювати хід справи, аби поліція знайшла тих, хто в центрі європейської столиці гамселить людей лише за те, що вони мають незвичний вигляд.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич

Повʼязані теми:

Наступна публікація