“Зрада” у дитячому малюнку: у школі запевняють, що недогледіли неоднозначне зображення

“Зрада” у дитячому малюнку: у школі запевняють, що недогледіли неоднозначне зображення

“Зрада” у дитячому малюнку: у школі запевняють, що недогледіли неоднозначне зображення

У Мережі розгорівся скандал через зображення прапорів України та Росії поруч.

В одній зі столичних шкіл до Дня пам'яті та примирення влаштували виставку дитячих малюнків. Темою став мир та як його бачать діти. Деякі з малюнків потрапили до соцмереж і викликали шквал критики, бо нібито агітували до миру з Росією, але на її умовах, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На малюнках дітей - прапори Росії та України і рукостискання. Користувачі соцмереж розділилися на 2 табори. Одні вгледіли в малюнках сепаратизм. Інші навпаки - прагнення до миру.

У школі пояснюють, що вирішили влаштувати виставку до Дня пам'яті та примирення для початкових класів. Усі охочі принесли малюнки, які зробили вдома і де зобразили, як бачать мир. А педагог-організатор повісила їх на стенд. Коли ж за півгодини малюнки побачила заступник директора з виховної роботи, то зняла їх.

Мир із Росією: малюнки дітей столичної школи здійняли суперечки у соцмережах

Мир із Росією: малюнки дітей столичної школи здійняли суперечки у соцмережах

“Не потрібно було просто зображувати прапори. А взагалі, за великим рахунком, ми не повинні були допустити, особисто я, вивішування цих малюнків”, - каже заступник директор з виховної роботи спеціалізованої школи №255 Людмила Бунецька.

Саме Людмила Петрівна мала проконтролювати ці роботи. Однак не встигла через підготовку до конкурсу. Педагог-організатор звернула увагу на ці малюнки, але вирішила їх таки повісити.

“Вона сказала: вона не могла повісити малюнки одних дітей, але не повісити малюнки інших дітей. Я не знімаю з себе провини, що я не передивилася ці малюнки, не глянула на них”, - додає Бунецька.

Учителька 3-го класу, де навчаються учні, які робили ці малюнки, вже поговорила з дітьми. Вони кажуть, малювали таке, бо хочуть, аби Росія припинила обстрілювати українські території.

“Він пояснив, що звертається до країни-агресора, щоби припинити війну, щоб більше не обстрілювали територію, щоб не захоплювали наші землі, щоби не було більше сліз. І щоби можна було жити в мирі і спокої”, - розповідає про маленького художника класний керівник 3-В класу спеціалізованої школи №255 Лідія Проценко.

У школі кажуть: ніколи дітей не налаштовували на антиукраїнську позицію. Якраз навпаки. У багатьох учителів рідні служать на Донбасі. Учні неодноразово збирали допомогу для бійців.

До школи вже завітали ветерани АТО Дарницького району. Домовилися, що тепер вони також братимуть участь в уроках патріотичного виховання.

Кореспондент ТСН Інна Власова

Повʼязані теми:

Наступна публікація