Зоозахисники зірвали судовий процес над київським шкуродером

Зоозахисники зірвали судовий процес над київським шкуродером

Фото: ТСН

Через нестриманість активістів суд може не встигнути оголосити вирок до завершення строку давності злочину.

Процес над обвинуваченим у шкуродерстві зірвали захисники тварин у Шевченківському суді Києва. На лаві підсудних опинився Олександр Король, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Два роки тому столичні інтернет-форуми облетіли світлини загиблих собак, а свідки затримали чоловіка, котрий, на їхню думку, отруїв тварин у Ботанічному саду. Активісти зібралися під судом, бо впевнені, що смерті собак – справа рук саме Короля. "Наші дівчата, котрі опікали цих бездомних собак, піймали за руку цього Короля, коли він розкидав сосиски та отруту для тварин", - твердить Оксана Костюкевич. Свідком на процесі є коп, котрий складав протокол затримання. "Це було вже вночі, в темну пору доби. Ми з напарником обстежили територію, опитали людей, які там були. Вони кажуть: була собака. Але де вона ділася, ніхто не знає", - заявив Сергій Фальченко.

Засідання суду в справі отруєння собак зірвалося через протест зоозахисників

Засідання суду в справі отруєння собак зірвалося через протест зоозахисників

Сам підсудний заявляє, що живе поруч з ботсадом, де багато небезпечних собак, а тому він задобрює їх їжею, але не отруйною. Та посилається на висновки експертизи, котрі на його користь. "Повертаючись додому, зустрів цю свору. Я для того, щоб спокійно пройти, маю з собою корм, щоб їх відволікти", - пояснив Король. Прокуратура ж посилається на свою експертизу – мовляв, були й інші сосиски. "Отруйні речовини – ізонеозит – були виявлені не в кормі, на котрий він посилається, котрий був у нього в пакеті, а в іншого виду собачому кормі – в сосисці, котру, за свідченнями очевидців, він розкидав", - пояснив представник обвинувачення Павло Чернишенко.

Під час засідання в зоозахисників не витримали нерви, і вони почали вголос висловлювати невдоволення. Суддя оголосив вимогу, щоби порушники спокою залишили судову залу, а коли зчинився ґвалт – закрив засідання. Строки ж давності справи спливають уже 9 грудня. Якщо до цієї дати суд встигне завершити розгляд і визнати Короля винним, йому загрожуватиме піврічне ув’язнення або штраф у 850 грн.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація