Знищені дерева, електромережі та загибла жінка: Київщина вже добу оговтується від потужного буревію

Знищені дерева, електромережі та загибла жінка: Київщина вже добу оговтується від потужного буревію

Люди зізнаються, що не пригадують подібного вітру.

Шалений буревій пронісся напередодні Києвом та областю і забрав життя 34-річної жінки. На неї впало дерево, постраждала загинула на місці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Її подруга встигла відскочити, але вона тепер перебуває в стані шоку. Негода застала столицю й околиці близько 21:00 вечора, автомобілі в буквальному сенсі плавали у воді. Кияни знімали шалені блискавки, одна із них влучила прямо в телевежу. Величезні осокори у Василькові, вирвалися прямо з корінням і падали на землю. "Я встигла тільки забігти в хату, воно почало тріщати. Я так і зрозуміла, двері закрила і швиденько забігла, а повернулася – воно лежить", - розповіла Ольга, на подвір’я котрої впало дерево.

Знеструмлені села та одна смерть: наслідки буревію на Київщині

Знеструмлені села та одна смерть: наслідки буревію на Київщині

Люди кажуть, що таких руйнувань від бурі – знищених за лічені хвилини 68 дерев – не пригадують. У міськраді кажут, що восени та навесні покронували 120 дерев, але впали навіть найтовщі. "Ви ж бачите, це не аварійні дерева, це живі дерева попадали", - показують наслідки буревію журналістам. Дерева попадали на дахи, дороги, тротуари, через це збитків побільшало, як і проблем із рухом. Лише у Василькові пошкоджено 32 лінії електропередач, світло відновлюють досі.

На Київщині зранку було знеструмлено під дві сотні населених пунктів. "Буквально той вітер був півгодини, а потом все утихло і просто був дощ", - розповідають очевидці. Кияни зізнаються, що головним під час таких подій є – забрати знадвору дітей. "Це небезпечно, це природні явища, від яких ніхто не застрахований, як показує життя", - каже Юлія. Рятувальники закликають так і робити – під час сильної зливи якомога швидше заходити в приміщення.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація