Зіпсовані комп’ютери та басейн замість спортзалу: у столиці злива завдала школі збитків на мільйони гривень

Зіпсовані комп’ютери та басейн замість спортзалу: у столиці злива завдала школі збитків на мільйони гривень

Фото: ТСН

Ремонт обернувся великими проблемами для закладу.

Через сильну зливу у Києві постраждала школа, яка опинилась беззахисною перед стихією води. Вчителі сварять будівельників, які невчасно зняли всю покрівлю з навчального корпусу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Промоклі стіни, мокрі ганчірки та відра з водою – спортивна зала, де вже за кілька тижнів мав би закінчитися ремонт, перетворилася на басейн. Масштаби лиха оглядають вчителі та будівельники. Педагоги не можуть дивитися на збитки без сліз і сваряться з ремонтниками. Останнім закидають повільні темпи робіт – мовляв, стару покрівлю зняли, нову не поклали, хоч майже місяць вовтузилися на даху. "Це дуже великі збитки, однозначно. Можу тільки сказати, що в міському бюджеті для ремонту цих спортивних залів було закладено 7,7 мільйонів", - розповіла директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян.

У Києві через зливу затопило школу

У Києві через зливу затопило школу

Надворі злива вщухла, а от у класах досі дощить – вода стікає зі стель і стін. Змокле від сліз обличчя витирає бібліотекарка, котра за 20 років роботи в школі такого ще не бачила. Негода знищила чи не увесь книжковий фонд. "У мене був шок. Я плакала. Катастрофа, от і все", - зізнається Галина Волошинська. Накрапає і в їдальні, де зберігають рештки врятованої оргтехніки. На допомогу вчителям у ліквідації наслідків цього лиха прийшли батьки – вони позносили вцілілі комп’ютери в одне місце та протирають і просушують підручники. "Серце кров’ю обливалося, коли побачила книжки, з яких капає вода. Я зрозуміла, що це ті книжки, які ми тільки-тільки поздавали", - зізналася мама Ганна Лаханська.

Будівельники ж на своє виправдання кажуть, що ремонтні роботи не припиняються. "Там, де можна було зробити, ми і бортик поклали, щоб ніде не затікало і клейонка лежить. Ну, є місця такі відкриті", - каже головний інженер Ігор Жданюк. Поки адміністрація школи рахує збитки, підрядники роздають обіцянки відшкодувати вартість пошкодженого майна. Та запевняють, що повністю замінити ж покрівлю планують за три тижні.

Кореспондент ТСН Вікторія Дмитренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація