Журналіст звинуватив охоронців Кличка у побитті під час знімання кортежу. Мер пообіцяв розібратись

Журналіст звинуватив охоронців Кличка у побитті під час знімання кортежу. Мер пообіцяв розібратись

Фото: Facebook/Сергій Бригадир

За словами постраждалого, люди, які його побили, мали посвідчення Державної служби охорони.

У центрі Києва, на вулиці Богдана Хмельницького, охорона столичного мера Віталія Кличка побила журналіста під час здійснення знімання.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook постраждалий журналіст, учасник бойових дій Сергій Якович Бригадир.

 

Опубликовано Сергій Бригадиром Среда, 12 декабря 2018 г.

За словами журналіста, він знімав кортеж Кличка у рамках розслідування про розкрадання 70 млн гривень на будівництві експресу "Київ-Бориспіль", а також про закупівлю на понад мільярд гривень швидкісних трамваїв "Уралвагонзавод".

"Його охорона, ті люди, які на мене напали... я з ними бачусь два рази на тиждень на четвертому поверсі біля кулуарів Київської міської ради, куди я ходжу... Його охорона дуже добре мене знає. Ця охорона скоїла на мене напад, знаючи, хто я. Я представився - Сергій Якович, журналіст. Вони відібрали в мене моє майно, вони скоїли проти мене фізичне насильство", - наголосив він.

Окрім цього чоловік звернувся до правозахисників та працівників Оперного театру і посольства Німеччини з проханням допомогти отримати записи з камер відеоспостереження.

"Я запропонував викликати поліцію і розібратися. В мене були при собі документи, які посвідчують мою особу та мою діяльність. Вони вибивали з мене на камеру, щоб я зізнався в якихось протиправних діяннях стосовно корупціонера, крадія, представника мафії Віталія Кличка. Понад півтори години вони намагалися з мене щось витягнути. Але їм це не вдалося. Приїхали два наряди поліції - ППСники і слідчо-оперативна група. Вони навіть мене не повезли на Прорізну. Адже в тих людей були документи Державної служби охорони", - додав він.

про напад на мене охорони кличка

Опубликовано Сергій Бригадиром Среда, 12 декабря 2018 г.

Своєю чергою депутат Київської міськради Олексій Новіков під час засідання напряму звернувся до Віталія Кличка, попросивши прокоментувати інцидент, а також до секретаря Київради Володимира Прокопіва - з проханням надати доручення щодо звернення до посольства Німеччини для отримання відео з камер спостереження, щоб можна було проаналізувати цей випадок.

"Однозначно, зараз візьму під контроль і зможу відзвітувати вам щодо цього випадку найближчим часом", - запевнив Кличко.

Також пообіцяв зробити все можливе для перевірки інформації і Прокопів.

Сьогодні мені стало відомо, що вночі було побито учасника бойових дій, журналіста та мого друга Сергій Бригадир ! З його слів: близько о 1:00 годині ночі він проводив відеозйомку на вул. Богдана Хмельницького біля оперного театру, де зняв кортеж Кличко - мер. Після чого на нього був скоєний напад охоронцями мера, яких він знає особисто в обличчя. Також вони примушували Сергій Бригадир дати свідчення про те, нібито він планував замах на мера! Звертаюсь до Віталія Володимировича, як до мера, як до публічної людини, яка має нести відповідальність за дії своєї охорони - дати своє бачення цієї ситуації! Також звертаюсь до секретаря Київради Volodymyr Prokopiv - надати доручення звернутися до посольства Німеччини, яке знаходиться поряд з місцем, де відбулися вищенаведені події, - з проханням надати відео з камер спостереження для того, щоб ми могли проаналізувати цей випадок! Олексій Новіков

Опубликовано Олексій Новіковым Четверг, 13 декабря 2018 г.

Нагадаємо, у ніч проти 16 вересня 2017 року у Конча-Заспі біля одного з ресторанів, в якому перебували президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, віце-спікер Ірина Геращенко та ціла низка політиків, стався схожий інцидент. Журналіст програми "Схеми"  Михайло Ткач повідомив, що на нього та оператора напали співробітники Управління державної охорони, намагаючись завадити зйомці.

Згодом в Управлінні державної охорони дуже своєрідно пояснили ситуацію. Мовляв, УДОвець не нападав, а просто перечепився і схопився за оператора.

Повʼязані теми:

Наступна публікація