Жорстоке вбивство собаки в новорічну ніч сколихнуло один із районів Києва

Жорстоке вбивство собаки в новорічну ніч сколихнуло один із районів Києва

Фото: ТСН

Місцеві жителі та зоозахисники підозрюють неповнолітніх садистів.

У столиці група молоді чи дітей прив’язали петарду на хвіст собаці й підпалили її. Від наслідків вибуху тварина загинула у страшних муках, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пес на ім’я Буба жив на ринку тривалий час і був улюбленцем продавців. Собаку називають розумною та доброю. "Вона по пішохідному переходу дорогу переходила", - розповідають очевидці. Про Бубу розповідають і в м’ясному відділі, і в бакалії. "Він такий був довірливий – я вам передати не можу. Лагідний, в руки давався. Його почухали, він прийде знову, мордою в колінку, щоби його знову погладили, почухали", - каже одна з продавчинь.

У Києві підлітки прив’язали петарду під хвоста собаці й підпалили

У Києві підлітки прив’язали петарду під хвоста собаці й підпалили

Буба вважав, що люди добрі, тому не тікав від компанії підлітків, які підманили його новорічного вечора. "Група підлітків прив’язала петарду до хвосту собаки та підірвала цю петарду", - розповіла зоозахисниця Оксана Костюкевич. Від болю пес сховався в підвал будинку. Рятівники, які приїхали його діставати, були приголомшені побаченим. "Там буквально кишки назовні стирчали", - каже один із них.

Цей випадок обурив не лише зоозахисників, а й звичайних жителів району. Вони приголомшені жорстокістю підлітків, тому вийшли на мітинг під прокуратуру. "Я не знаю, з якої причини собака опинилася на вулиці, але вона не стала самотня, з нею спілкувалися", - каже Руслан Ленда. "Вона в один і той же час обходила певними траекторіями. Були люди, до яких вона приходила, вона торгувала книжками з одним чоловіком", - розповіла Олена Гаращенко.

Власники собак говорять, що з жахом чекали на новорічні свята, бо петарди в руках дітей щороку стають небезпечною іграшкою. "Ми виходили, а діти, ну, вони не розуміють – вони просто під лапи собакам кидають ці петарди. Це така розвага", - каже одна з власниць собаки Юлія Жаворонкова. "Можливо, причетний до цього син одного з чиновників районної адміністрації. Я не можу поки назвати жодних прізвищ – це здогадки місцевих дівчат, котрі живуть у цьому районі та знають цих підлітків", - каже зоозахисниця Оксана Костюкевич. Прокурор Святошинського району Василь Ярошовець запросив активістів до себе, вислухав і пообіцяв відреагувати. Люди сподіваються, що публічна увага не дасть спустити справу на гальмах. За законом жорстоке поводження з тваринами може коштувати малолітнім садистам до восьми років тюрми.

Кореспондент ТСН Ольга Кошеленко

Повʼязані теми:

Наступна публікація