Жительки Києва з дітьми тікають від насильства до кризових кімнат

Жительки Києва з дітьми тікають від насильства до кризових кімнат

Фото: unsplash.com

За час роботи кімнат кризового реагування ними скористалися 16 осіб.

Перші кімнати кризового реагування у столиці відкрилися нещодавно, але за цей час ними скористалися 16 осіб (11 жінок та п’ятеро дітей, віком від дев’яти місяців до 83 років), які опинилися у складній ситуації.

За послугами зверталися і чоловіки. Зокрема, вісім осіб телефонували до міської «Служби довіри», скаржилися, що страждають від домашнього насильства, уточнювали алгоритм поселення, але так і не наважились поселитися.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, йдеться на Офіційному порталі Києва.

"Потреба у "кризових кімнатах" у міста з’явилася вже досить давно. Час роботи першої лише підтвердив необхідність таких закладів. Із цих 16 осіб, які перебували в установі, – 11 жінок та п’ятеро дітей, віком від дев’яти місяців до 83 років. Вісім жінок потерпали від насильства з боку своїх чоловіків, двоє – з боку синів, одна – з боку батька. Усі постраждалі особи були доставлені у нічний час та вихідні дні співробітниками поліції. Над усіма постраждалими вчинялося домашнє насильство фізичного характеру. Вони піддавалися регулярному побиттю, погрозам, одна з жінок піддавалася насильству сексуального характеру", – зазначила Марина Хонда.

"Зателефонувати на «Телефон довіри» можна за номерами: 044 272-15-00 – з мобільного та 15-00 зі стаціонарного. Психологічну підтримку можуть отримати усі, хто її потребує", - йдеться у повідомленні КМДА.

Нагадаємо, у Львові 20-річна жінка поскаржилась поліцейським на домашнє насильство і напала на патрульну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація