Збиття Bayraktar над Києвом: інцидент прокоментували у Повітряних силах

Збиття Bayraktar над Києвом: інцидент прокоментували у Повітряних силах

У Києві під час повітряної тривоги збили Bayraktar TB2 / Фото: ukroboronprom.com.ua

Юрій Ігнат наголосив, що Україна після вчорашнього інциденту не припинить використовувати ці безпілотники.

Безпілотник Bayraktar TB2, який збили в Києві ввечері 4 травня через технічні несправності, був єдиним БпЛА у повітряному просторі столиці.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання, чи це був єдиний безпілотник над Києвом.

"Пташку шкода..."

"Звичайно. Коли ціль падає, вона пролітає ще декілька мінімум кілометрів і падає. На щастя, не постраждали люди", – зазначив Ігнат.

Він додав, що причини втрати керування безпілотника Bayraktar наразі з’ясовують фахівці.

"Так, це був безпілотник, на жаль, наш Bayraktar. Пташку шкода, зрозуміло. Ми, зрештою, втрачали їх на фронті… Але знаєте, робити з цього новину… Ну трапляється, це ж техніка. Потрібно було його просто знешкодити, інших варіантів не залишалося”, – пояснив він.

Знищили малою ППО

Речник додав, що тепер з’ясовуватимуть, чому так сталося.

"Те, що може статися якась технічна проблема, з чим вона пов'язана - зараз розбираються фахівці, очевидно, що може статися. Bayraktar - це великий безпілотник, він став некерованим, його довелося знищити. Було вирішено застосувати озброєння мобільних вогневих груп, малою ППО його просто знищити", - сказав Ігнат.

Ігнат також зазначив, що ажіотаж серед громадян викликало відео, яке виклали в мережі та яке створює оманливе враження щодо місця перебування безпілотника.

"Візуально здається, що начебто над твоїм будинком летить, а насправді воно десь за 5 км, може бути більше. Небо оманливе… Навіть коли ми збивали Shahed, здавалося, от він летить поруч, по ньому стріляють, а ніхто влучити не може. З перших днів розуміння не було, наскільки це далеко чи близько, тому дійсно візуальний такий є ефект", – пояснив Ігнат.

Україна не припинить використовувати Bayraktar

Речник Повітряних сил ЗСУ наголосив, що безпілотники Bayraktar широко використовуються у Туреччині не лише військовими, але й поліцією, прикордонниками та на митниці. Україна після вчорашнього інциденту не припинить використовувати ці безпілотники.

Що сталося

Нагадаємо, що у Києві ввечері 4 травня під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Після цього Віталій Кличко повідомив, що уламки БпЛА впали в Солом’янському районі. Там спалахнула пожежа, яку згодом вдалось ліквідувати. Також займання сталося і в Печерському районі Києва. Пізніше з'ясувалося, що у Києві під час повітряної тривоги збили Bayraktar TB2.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація