Збитого Шуфричем-молодшим пішохода готують до другої нічної операції

Збитого Шуфричем-молодшим пішохода готують до другої нічної операції

Збитого Шуфричем-молодшим пішохода готують до другої нічної операції

Фото: із соцмереж

Підозру сину нардепа можуть оголосити у вівторок уранці.

Нестору Шуфричу-молодшому досі не оголосили підозру. Позавчора син нардепа ледь не вбив чоловіка, врізавшись у нього на пішохідному переході в центрі Києва. Стан потерпілого досі вкрай тяжкий. Шуфрич-старший викликав для нього фахівців з Ізраїлю.

Приїхали до столиці і родичі хлопця. Сам він з Херсона, рідних чи друзів тут не має, тож батько та брат Олексія Мельниченка про те, що з ним сталося, дізналися лише наступного дня, з новин.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Від самого ранку під відділенням політравми столичної лікарні, де лежить Олексій Мельниченко, чоловік якого збив Шуфрич-молодший, чергують журналісти. Тут - кілька елітних автомобілів, на них приїхали ізраїльські лікарі та помічники Нестора Шуфрича.

Пообіді до лікарні приїздять батько та брат потерпілого. Вони з Херсона, про аварію дізналися лише на наступний день, з новин.

Усе сталося в суботу, о пів на одинадцяту вечора. Син нардепа мчав центром Києва на елітному Бентлі, який узяв в оренду. Перед пішохідними переходами не гальмував. Аж поки не збив Олексія. Хлопця відкинуло від машини на понад 20 метрів. Його із переломом, вивихом та черепно-мозковою травмою шпиталізували.

Батько та брат потерпілого спершу прямують до головного лікаря. До цього корпусу одразу під'їжджає і вервечка "Мерседесів" та БМВ. Спочатку рідні, лікарі та соратники політика - усі разом розмовляють у кабінеті, потім йдуть до палати Олексія. Зрештою батько погоджується прокоментувати ситуацію ТСН. Каже, що син приїхав до Києва лише кілька днів тому.

"Він перебував тут кілька днів через питання працевлаштування. Хотів влаштуватися баристою. У нього вже були навички в цій сфері", - говорить батько потерпілого.

Нестор Шуфрич викликав з Ізраїлю фахівців для лікування чоловіка, якого напередодні збив його син

Нестор Шуфрич викликав з Ізраїлю фахівців для лікування чоловіка, якого напередодні збив його син

Головний лікар каже, стан пацієнта залишається украй тяжким. Напередодні йому зробили одну операцію - вправили вивих та зафіксували зламану гомілку. Завтра мали б оперувати головний мозок. І запевняв, що його вкрай небажано кудись транспортувати.

Але найняті депутатом ізраїльські лікарі таки вмовляють родичів перевезти потерпілого до приватної лікарні. Ті дослухаються до поради. Кажуть, головне для них зараз – здоров'я Олексія. Мститися сину політика-мільйонера не прагнуть.

Моральну компенсацію поки що не обговорювали.

Натомість відшкодування збитків жадає власник розтрощеного "Бентлі". Приватний підприємець каже, що здав авто в оренду Шуфричу-молодшому як другу.

Надвечір Олексія Мельниченка все ж перевозять до приватної клініки - там одразу ж лікарі з Тель-Авіва зорганізовують прес-конференцію. Кажуть, що потрібна друга операція середньої складності, яку планують провести сьогодні вночі.

Іноземні медики кажуть, пропонували родичам Мельниченка доправити пацієнта хоч до Їзраїлю. Але ті поки що зупинились на українській клініці. Нейрохірург, реабілітолог та їхній менеджер перебуватимуть в Україні, доки в них буде потреба. Скільки за все це їм платить Шуфрич, не кажуть.

Тим часом у прокуратурі підозра для Нестора-молодшого вже майже готова. Залишилося визначити тяжкість злочину.

"Ми чекаємо на медичний висновок - це тяжкі чи середні травми", - каже речник прокуратури Києва Надія Максимець.

Як тільки медики відгукнуться, вручать підозру. Це може статися вже завтра вранці. За тим Шуфричу-молодшому обиратимуть запобіжний захід. 

Антон Страшко, Ольга Кошеленко, Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація