Завершено розслідування жорстокого вбивства дівчат на Подолі: затриманим "світить" довічне

Завершено розслідування жорстокого вбивства дівчат на Подолі: затриманим "світить" довічне

Зловмисники вбили двох подруг через мобільні телефони та гроші.

У Києві завершили розслідування жорстокого вбивства двох дівчат на Подолі, тіла яких знайшли в орендованій квартирі на балконі.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури міста.

"За процесуального керівництва прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування відносно 34-річного чоловіка та його 19-річної спільниці, які підозрюються у вчиненні умисного вбивства двох дівчат, тіла яких 4 січня 2020 року виявили в одній з квартир на вулиці Кирилівській у Подільському районі столиці", - йдеться у повідомленні.

Як з’ясувалося під час досудового розслідування, напередодні вбивства підозрювані орендували однокімнатну квартиру на Подолі, куди у подальшому запросили двох дівчат 2000 та 2003 років народження нібито для спільного відпочинку.

"Перебуваючи у квартирі, підозрювані із застосуванням насильства здійснили напад на потерпілих з метою заволодіння їхнім майном. У дівчат при собі були мобільні телефони, недорогі прикраси й трохи грошей. Під час здійснення супротиву з боку потерпілих зловмисники завдали ножем 19-річній дівчині 17 цілеспрямованих ударів в шию та грудну клітину та не менше 28 цілеспрямованих ударів в шию її 16-річній подрузі. Від отриманих поранень дівчата померли на місці", - розповіли у прокуратурі.

Також слідчі встановили, що перед розправою над дівчатами, 29 грудня 2019 року, спільники напали на киянина з метою заволодіння його майном.

Затримали підозрюваних на залізничному вокзалі в Одесі 6 січня. Під час досудового розслідування, яке проводилося слідчими СУ ГУНП в м. Києві, було зібрано достатньо доказів для обвинувачення зловмисників за п. п. 1, 6, 12, ч. 2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті двох осіб, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб),  ч. 4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, та з погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите  викрадення чужого майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Найближчим часом обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Наразі зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, 16-річна Марія і 19-річна Єва зникли увечері 2 січня. За декілька днів їхні тіла в шафі на балконі знайшла власниця квартири, яку на Новий рік здала в оренду чоловікові та його подружці.

Підозрюваних у вбивстві чоловіка та жінку правоохоронці затримали в Одесі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація