Завдяки небайдужим українцям у столиці врятували пса, який помирав без шкіри

Завдяки небайдужим українцям у столиці врятували пса, який помирав без шкіри

Завдяки небайдужим українцям у столиці врятували пса, який помирав без шкіри

Більше двох місяців собаку лікували на пожертви небайдужих.

Знесилений і хворий собака пішов до лісу помирати і лише тут надійшла допомога: чотирилапого повертали до життя тисячі людей. В інтернеті їх зачепила інформація про знайденого у Києві ледь живим, майже без шкіри страждальця, йдеться в ТСН.19.30.

На його тілі й досі гояться рани. Він ще не так часто підводиться на лапи, але головне - живе у теплі і любові з господарями. У новому домі Дор живе 4 дні. В інтернеті за долею собаки місяцями стежила Юля, допомагала, вона і забрала Дора у дім. «Ми не хотіли собаку насправді, ми не планували собаку. Але я полюбила його ще тоді і я нічого не могла з собою вдіяти», – каже Юлія.

Виснаженого і ледь живого пса знайшли у лісосмузі біля столичної станції метро Дорогожичі. Собака пішов у ліс помирати. Він хворів уже не перший місяць. Лежав, не міг ходити.  І ніхто із людей того не помічав.

Дмитро пригадує, до клініки Дора привезли ледь живого. «Собака був у максимальному ступені виснаження з величезним букетом захворювань. Шкіра була вражена грибками, підшкірним кліщем, шкіроїдами, блохами і так далі», - розповідає ветеренар.

Люди повернули до життя скаліченого собаку, який ледь не помер у лісі

Люди повернули до життя скаліченого собаку, який ледь не помер у лісі

68 діб у лікарні, із них два тижні на межі життя та смерті. Перші дні не може навіть їсти, не те, що підвестись й зробити кроки. Сил нема, імунітет уражений. Та й до людської ласки після поневірянь по вулицях - не звик.

Відео із Дором у мережу виклав Влад і оголосив про збір коштів. Відтоді за долею собаки почали стежити тисячі людей. Раділи, як крок за кроком до нього повертається життя. «Ми не знали, що буде і прогноз був дуже ненадійний, бо у тварини майже не було шкіри, не було м'язів, не знали, чи відновляться», - додає ветеренар.

Тепер Дор підводиться, збирається на вулицю. Але й досі звикає до того, що його тепер – люблять. Потроху призвичаївся до ліфта, але вулиця собаку ще лякає. Юлі щоразу доводиться заспокоювати Дора, адже лякається він будь-якого звуку. Аби адаптувати песика та повністю реабілітувати треба чимало  сил і часу, але нову господиню це не лякає. «Мені найбільше хотілося, що він відчув любов і сім'ю», - каже Юлія.

Повʼязані теми:

Наступна публікація