Затори, заглохлий танк і салют. У Києві відбулася генеральна репетиція військового параду

Затори, заглохлий танк і салют. У Києві відбулася генеральна репетиція військового параду

Фото: Reuters

Обмеження руху в столиці буде до опівночі.

Парад із салютом і транспортні затори. У Києві на Хрещатику відбулася генеральна репетиція параду до Дня Незалежності. Вояки крокують уже в парадних одностроях. А на Трухановому острові посеред Дніпра ще й тренуються давати салют. Заради репетиції від 15-ї години почали перекривати рух транспорту в Києві.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Подивитися на 4,5 тисячі українських армійців під час генеральної репетиції прийшли дуже багато людей. Як розповіли глядачі, тут і ті, хто не зможуть бути 24-го, і ті, що хочуть насолодитися військом і сьогодні, і післязавтра. Сьогодні можливо навіть краще, бо і все по-справжньому - уже в парадних одностроях, особисто міністр оборони вітає армію, але водночас ввечері не так спекотно, як може бути вранці у п'ятницю.

Хрещатик гримить: вулиці столиці перекрили заради генеральної репетиції військового параду

Хрещатик гримить: вулиці столиці перекрили заради генеральної репетиції військового параду

Разом з українською армією крокують Хрещатиком і міжнародні війська-партнери. Потім іде 250 одиниць військової техніки. Української, уперше вже не радянського зразка. Це - міць! Хрещатик - гримить. Але це приємний гуркіт. Від якого захоплює дух і переповнюють емоції. Лідери глядацьких симпатій та овацій - жіночий батальйон армійців.

Чи не найбільше всі тут чекають на авіацію. А надто українську гордість - найбільший літак у світі "Мрія".

Не обійшлося і без казусів. У центрі Києва просто посеред дороги заглох танк, який їхав на репетицію параду. Його відтягнули. Речники Міноборони заявили - мінус один танк свято не зіпсує.

Звісно, поки центр готується до свята, місто знову перекрито. Центр, частину проспекту Перемоги й частково Поділ - і все це майже до півночі, поки розійдеться остання техніка.

Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація