Затоплений ТРЦ Ocean Plaza, 9 постраждалих і відкрите провадження: що відомо про великий прорив теплотраси у Києві

Затоплений ТРЦ Ocean Plaza, 9 постраждалих і відкрите провадження: що відомо про великий прорив теплотраси у Києві

Причиною аварії стали зношені труби.

У Києві продовжують боротися з наслідками великої аварії на теплотрасі поблизу станції метро "Либідська", яка сталася увечері 13 січня. За декілька хвилин водою затопило торговий центр поблизу. Люди, обпікаючись, бігли з громадського транспорту до тротуару. Що відомо про масштабний прорив теплотраси - у сюжеті ТСН.19:30.

Просто навпроти входу у торговельно-розважальний центр близько 8 вечора прорвало теплотрасу, а посеред проїжджої частини провалився асфальт. В яму провалилася маршрутка, пасажири якої рятувалися самостійно.

Дев'ятеро людей, які обварилися окропом, швидкою доправили до лікарні. П'ятьох медики зранку відпустили додому, а решта з опіками середньої тяжкості залишилася у медзакладі. Найстаршому пацієнтові 63 роки і він постраждав найбільше.  “він був у стані алкогольного сп'яніння. Вийшов з маршрутки і вступив в окріп. У всіх постраждалих обпечені ноги. У деяких руки і грудна клітка”, - розповів заступник головного лікаря опікового центру Андрій Жернов. 

Вранці 14 січня вся територія торгового центру огороджена стрічкою, повсюду чергує охорону, а от поруч посилено працюють комунальники. Поки робітниці фарбують нові труби, робітники від ночі демонтують старі.Окрім цього, розритого поздовж всієї проїжджої частини, поруч парують ще три провалля. 

Внаслідок прориву теплотраси у Києві травм та опіків зазнали 10 людей

Внаслідок прориву теплотраси у Києві травм та опіків зазнали 10 людей

Також затопило парковку торгового центру. Сотні підтоплених автівок. Забрати свої дозволяють лише власникам, які припаркувались поруч із виходом. Працівники розповідають, що усередині всі, від касирів до керівників, з ганчірками рятують магазини. 

Причиною аварії стали зношені труби, пояснюють у Київтеплоенерго. Мережу будували ще наприкінці вісімдесятих. Утім, як прорвало у торговому центрі, у поліції розпочали розслідування і вже відкрили кримінальне провадження. Мовляв, під час будівництва ТЦ порушили  правила, що стосуються безпечної експлуатації будівлі. Забудовник запевняє, що усе будували згідно з нормами

Вже завтра вранці комунальники планують завершити ремонт на проваллі посеред дороги. Тоді дорожники розпочнуть латати  асфальт. Натомість скільки збитків завдала аварія і хто їх компенсує потерпілим – поки що невідомо.

Кореспондентка ТСН Олена Гущик.

Повʼязані теми:

Наступна публікація