Запуск метро Києва: які обмеження для пасажирів підготували у метрополітені 

Запуск метро Києва: які обмеження для пасажирів підготували у метрополітені 

Фото: Associated Press

Всі пасажири мають ходити у масках та рукавичках, а щодо обмежень кількості людей у вагонах рекомендацій ще немає.

Кабінет міністрів України оголосив про подовження коронавірусного карантину, але від 25 травня у Києві відновить роботу метрополітен. Однак столична підземка чекає на офіційний документ.

Про це повідомила радниця начальника Київського метрополітену Наталія Макогон у коментарі виданню "Сегодня".

Ми чекаємо, коли з'явиться офіційний документ з точною датою відновлення роботи метрополітену в Києві. Ми готові відкритися і готові працювати в звичайному режимі. Тобто пасажири повинні будуть суворо дотримуватися дистанції в півтора метра, носити захисні маски і рукавички, дотримуватися всіх запобіжних заходів. На станціях, перонах і біля кас ми вже нанесли спеціальну розмітку, щоб люди трималися одне від одного на безпечній відстані. Будемо максимально інформувати пасажирів про заходи безпеки в метро усіма наявними каналами, в тому числі і аудіозаписами. Ми готові відновити роботу метрополітену та приймати пасажирів. Сподіваємося також на потужну підтримку поліції в питанні дотримання пасажирами маскового режиму

пояснила вона.

У метрополітені ще не знають, чи будуть обмеження на вхід в вагони. Поки вони чекають на офіційні документи з усіма вимогами МОЗу.

У Держспоживслужбі Києва зазначають, що головними умовою під час запуску роботи Київського метрополітену буде дотримання пасажирами безпечної фізичного дистанції. Друга вимога - це обов'язкова дезінфекція всіх приміщень і рухомого складу. 

На входах на станції буде проводитися вибіркове вимірювання температури пасажирам. Всі вони повинні носити захисні маски і рукавички. Зараз фахівці дискутують про необхідність обмеження за кількістю пасажирів у вагонах метро і салонах наземного міського транспорту: трамваях, тролейбусах і автобусах. Пропонується, що в вагонах метро і в наземному транспорті не повинно бути стоячих пасажирів, тільки сидячі. Наприклад, вагон метро розрахований на 40-54 сидячих місця. Зараз фахівці дискутують з цього питання, і чи буде введена така норма для підземки - остаточно не відомо

уточнили у Держспоживслужбі

Нагадаємо, 20 травня, уряд підтримав рішення щодо подовження карантину, запровадженого раніше у зв'язку з коронавірусом, до 22 червня та переходу до адаптивної моделі в усіх областях України. Тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися залежно від епідемічної ситуації в кожному регіоні.

Водночас від 22 травня стартує другий етап послаблення карантинних обмежень. Відновлюється робота наземного громадського транспорту. А від 25 травня має бути відновлена робота метрополітенів, а також дитсадків. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація