Суд обрав запобіжний захід винуватцю смертельної ДТП у Києві

Суд обрав запобіжний захід винуватцю смертельної ДТП у Києві

Суд обрав запобіжний захід винуватцю смертельної ДТП у Києві

Скріншот зі стріму facebook.com

Антон Желепа перебуватиме під вартою до 9 вересня.

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід 39-річному Антону Желепі, що скоїв ДТП із чотирма загиблими. 

Суд постановив взяти його під варту на два місяці.

Рішення оголосив суддя Шевченківського райсуду Києва Євген Сидоров.

”Клопотання прокурора задовольнити. Застосувати до підозрюваного Антона Желепи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Строк дії ухвали - 60 діб з моменту затримання, до 9 вересня”, - сказав суддя. 

Сидоров уточнив, що це рішення може буде оскаржено в апеляційній інстанції протягом п'яти днів.

Желепа визнав, що знаходився у стані алкогольного і наркотичного сп'яніння. Він відмовівся від адвоката зі словами: "А що тут захищати?".

Прокурорка Дарія Мілюкова уточнила вік дітей: загиблій у ДТП дівчинці було чотири роки, її загиблому братику – 10, а їхньому старшому брату, що вижив - 14-років. За словами прокурорки, юнак наразі перебуває  у реанімації у критичному стані.

Нагадаємо, 12 липня на Старообухівській трасі під Києвом сталася жахлива аварія, у якій загинули батько, мати та двоє молодших дітей - дівчинка та хлопчик. Вижив лише їхній старший брат. Водій-винуватець Антон Желепа був п'яним, у його крові виявили 1,32 проміле алкоголю, що всемеро перевищує норму. Він їхав дорогою на "Мерседесі", який викрав у свого роботодавця, у якого працював на дачі. Автомобіль був оголошений у розшук за 20 хвилин після ДТП. 

Хлопчик, який дивом вижив у страшній аварії, перебуває у стабільному стані у реанімації Охмадиту.

Зазначимо, що 39-річний Антон Желепа давно відомий своєю непростою вдачею, починаючи з 2007 року, він неодноразово мав проблеми із законом.

У 2020 році притягувався за домашнє насильство – бив дружину та дитину (загалом у Желепи - троє дітей). У 2018 році влаштував бійку. За словами очевидців, Желепа любив дебоширити. У 2010 році він вчинив аварію, у якій загинула жінка. Відсидів три роки. 13 років тому він був засуджений за завдання травм правоохоронцеві, але справу закрили, бо збіг строк давності.

Як повідомив журналіст Василь Крутчак у своєму Facebook, Антон Желепа народився 17 березня 1981 року у м. Штоково-17, Приморського краю Російської Федерації, громадянин України.

Судячи із сторінок Желепи у соцмережах, він є любителем відпочинку та пошанувачем дорогих авто. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація