Запах аміаку, який паралізував "Бориспіль", потрапив до аеропорту з поля. Його обробляли аграрії

Запах аміаку, який паралізував "Бориспіль", потрапив до аеропорту з поля. Його обробляли аграрії

Фото: скриншот з відео

На деякий час роботу летовища призупинили.

Запах аміаку налякав пасажирів аеропорту "Бориспіль". Уночі туди вирушили працівники ДСНС і з'ясували, що до летовища речовина потрапила з поля, яке обробляли аграрії, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Увечері 21 жовтня пасажири аеропорту "Бориспіль" поскаржилися  на їдкий запах. Роботу кількох терміналів летовища призупинили, а близько півсотні людей надали медичну допомогу.  

Надзвичайники визначили, що причина - аміак. За деякий час роботу поновили: "За результатами замірів виявлено, що наявність аміаку в повітрі без перевищення гранично допустимої концентрації", - йдеться у повідомленні.

Запах аміаку потрапив до аеропорту "Бориспіль" з поля, яке обробляли аграрії

Запах аміаку потрапив до аеропорту "Бориспіль" з поля, яке обробляли аграрії

Від села Гора до аеропорту "Бориспіль" п'ять хвилин на автомобілі.  Попри такі результати мешканці скаржаться на те, що дихати у селі важко. Зранку настпуного дня запаху у селі не чути, а на полі навпроти летовища знайшли два трактори з цистернами, які містять мінеральні добрива. Імовірно, їдкий запах, який відчули в Борисполі та прилеглих селах, йшов саме звідси. 

Фахівці взяли проби повітря та ґрунту. Чи є привід для паніки - говорити відмовляються, а результати обіцяють найближчим часом. 

Працівики на полі не кажуть, що вони робили і як усе сталося. Директор підприємства також на зв‘язок не виходить. Районна влада каже, що він приходив на засідання, готовий співпрацювати зі слідством, але публічно щось коментувати не наважився. 

Усі деталі обіцяють з‘ясувати слідчі. Згідно з нічними замірами, якість повітря відповідає прийнятним стандартам. 

Кореспондент ТСН Святослав Родюк.

Повʼязані теми:

Наступна публікація