Загроза блокування роботи метро: у Київраді заявили, що 26 вагонів не вийдуть на лінію через борги

Загроза блокування роботи метро: у Київраді заявили, що 26 вагонів не вийдуть на лінію через борги

Фото: ТСН.ua

Інтервал у русі поїздів столичної підземки може збільшитись.

У Києві робота метрополітену залишається під загрозою зриву.

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань бюджету, лідер фракції "Солідарність" у Київраді Андрій Странніков в ефірі "Громадського радіо".

"Рада національної безпеки і оборони України досі не надала Київраді офіційну відповідь щодо дій ТОВ "Укррослізинг". Контракт восьмирічної давнини з цією компанією загрожує сьогодні блокуванням роботи всього підземного транспорту столиці", - наголосив він.

За даними Страннікова, нині 26 вагонів не можуть вийти на лінію, оскільки не може бути проведено їхнє відповідне технічне обстеження.

"Таким чином, інтервал між рухом поїздів метро може збільшитися", - спрогнозував він.

До того ж депутат зауважив, що ситуація, яка склалася, не проста.

"За даними тимчасової комісії Київради, ТОВ "Укррослізинг" слід розцінювати як структуру прямо аффілійовану з країною-агресором – РФ. Кінцевими бенефіціаром компанії є особи, пов'язані з російським капіталом. Київська міська рада ще 23 березня офіційно звернулася до Верховної Ради, СБУ і Ради нацбезпеки з тим, щоб на розгляд засідання РНБО терміново внесли питання про включення цієї фірми до списку санкцій", - зазначив Странніков, пояснивши, що це дозволить не платити щонайменше, поки не буде повернуто Крим та поки не будуть виведені російські війська з Донбасу.

Нагадаємо, наприкінці березня міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що метрополітен у Києві може зупинитися через борги столичної підземки. "Загрозлива ситуація склалася навколо боргу "Київського метрополітену", рахунки якого, як ви знаєте, арештовано за рішенням суду. Це пряма загроза паралізації роботи і зупинки столичного метро. Тобто, нас змушують сплатити старі борги, які хтось брав", — сказав тоді Кличко.

Своєю чергою у КМДА запевнили, що влада Києва зробить усе можливе для того, щоб не допустити зупинки метро, якому загрожує колапс через арешт усіх рахунків "Київського метрополітену", який суд зобов'язав виплатити компанії "Укррослізинг" майже 2 млрд гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація