Загибель людей біля укриття в Києві: суд відправив під цілодобовий домашній арешт трьох чиновників

Загибель людей біля укриття в Києві: суд відправив під цілодобовий домашній арешт трьох чиновників

Відремонтоване 2022 року сховище для 240 осіб

Охоронець медзакладу перебуває під вартою без визначення альтернативи.

Суд призначив трьом посадовцям, затриманим через недопуск громадян до сховища, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, охоронцю медзакладу - у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

"Трьом службовим особам - першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Їм інкримінують ч. 2 ст. 367 КК України - службова недбалість", - ідеться в повідомленні, опублікованому в суботу.

Охоронцеві медичного закладу суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 135 КК України.

Санкція статті за службову недбалість передбачає покарання від двох до п'яти років позбавлення волі, за залишення у небезпеці, що призвело до смерті, - від трьох до восьми років ув'язнення.

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт трьох чиновників, затриманих через недопуск громадян в укриття Києва, охоронець під вартою / Фото: Поліція Києва / Facebook

Слідчі дії тривають. За їх результатами буде надано правову оцінку та діям службових осіб КМДА.

Як повідомлялося, у ніч проти 1 червня російська армія випустила в напрямку Києва 10 ракет "Іскандер". Унаслідок атаки загинули троє людей, серед них 9-річна дитина. Це сталося в момент, коли вони намагалися потрапити в укриття поліклініки, але їм не відкрили.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація