Загибель людей біля укриття в Києві: правоохоронці затримали чотирьох осіб

Загибель людей біля укриття в Києві: правоохоронці затримали чотирьох осіб

Правоохоронці у Києві затримали чотирьох осіб у зв'язку із загибеллю людей біля зачиненого укриття у поліклініці / Фото: Київська міська прокуратура

Слідчі з’ясовують причетність кожного із затриманих до трагічної події, яка сталася біля зачиненого бомбосховища під час ракетного удару.

У четвер, 1 червня, столичні правоохоронці затримали трьох посадовців та охоронця медичного закладу у зв’язку із загибеллю людей біля зачиненого укриття у поліклініці в Деснянському районі Києва під час російської ракетної атаки.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Серед затриманих - перший заступник Деснянської РДА, директор медичного закладу та його заступник з технічних питань, а також охоронець.

“Трьом затриманим службовим особам готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України - службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, охоронцю - за ч. 3 ст. 135 КК України - залишення в небезпеці, яке призвело до смерті”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, проти ночі 1 червня під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє людей, серед яких - 9-річна дитина.

Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України) та залишення в небезпеці, яке призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України).

Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв “тверду реакцію” на загибель людей у Києві біля зачиненого укриття під час ракетного удару. При цьому він натякнув на мера столиці, знаменитого раніше боксера Віталія Кличка, зауваживши, що “може бути нокаут”.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація