Загибель людей біля укриття: Кличко пригрозив головам районів Києва і заявив про "спільну відповідальність"

Загибель людей біля укриття: Кличко пригрозив головам районів Києва і заявив про "спільну відповідальність"

Мер Києва Віталій Кличко. / Фото: соцмережі

На облаштування укриттів столиці було виділено 1,2 млрд грн.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що незадоволений виконанням і використання коштів, які були виділені для облаштування укриттів у столиці. До слова, торік і цьогоріч з міського бюджету на це направили 1,2 млрд грн.

Про це міський голова повідомив у своєму Telegram.

"Цими коштами, підкреслю, розпоряджалися й розпоряджаються РДА міста. Відповідальними є голови районів. В кінці червня підіб’ємо підсумки використання коштів на облаштування укриттів. І звернення до президента на відсторонення чи звільнення можуть бути і на інших голів районів", - наголосив Кличко.

За його словами, про жодні виправдання не може йтися. А відповідальність, наголошує Кличко, спільна, - "всіх служб і моя, як мера міста". Міський голова також наголосив, що очільників районів у столиці "призначає президент за поданням уряду", а мер "не може навіть винести йому (керівнику РДА Києва - Ред.) догану".

"Маленька довідка: з 10 голів районів 9 у нас - представники від "Слуги Народу". Керівник Київської міської військової адміністрації призначений Офісом президента. Це - якщо про спільну і справедливу відповідальність. Я наголошую головам районів, що саботажу терпіти не буду! Райони столиці - це не окремі князівства, де можна ходити в білих рукавичках і нехтувати виконанням своїх обов'язків", - заявив Кличко. 

Нагадаємо, у ніч проти 1 червня у Києві біля зачиненого укриття в поліклініці в Деснянському районі столиці загинуло троє людей, серед яких дитина. Того ж у Київській міській держадміністрації прокуратура та поліція проводили обшуки. Причиною слідчих дій стали повідомлення від мешканців про зачинені укриття під час ракетної атаки РФ.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв "тверду реакцію" на загибель людей під час ракетного удару. При цьому він натякнув на мера столиці, ексбоксера Віталія Кличка, зауваживши, що "може бути нокаут". 

У ЗМІ з'явився документ про те, що Кличко звернувся до Кабміну щодо відсторонення від виконання обов’язків голови Деснянської районної адміністрації Дмитра Ратнікова після трагедії із загибеллю людей біля зачиненого укриття.

Читайте також:

Різка реакція Зеленського на закриті бомбосховища у Києві

Різка реакція Зеленського на закриті бомбосховища у Києві

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація