Загадкові чоловіки біля київської школи переполохали батьків у всій столиці

Загадкові чоловіки біля київської школи переполохали батьків у всій столиці

Фото: УНІАН

Люди бояться, що їх дітей можуть украсти та заподіяти їм лихо.

Хвиля занепокоєння і навіть паніки охопила батьків у Києві після повідомлень про нібито спробу викрадення маленької дитини просто з подвір'я столичної школи. У соцмережах шириться розповідь про те, як молоді чоловіки під час уроку фізкультури вмовляли дівчат третього класу піти в їхнє авто, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Увага, шановні батьки! Молоді люди: двоє у авто, двоє підійшли до дітей. Вмовляли дівчаток йти в машину, але це вчасно помітила учителька фізкультури і ті зникли. Будьте пильні", - йдеться у повідомленні, котре набрало тисячі репостів. У Дарницькому управлінні освіти підтверджують, що подібне застереження вони розіслали для ознайомлення директорам шкіл, а ті мають повідомити вчителів. Одна з молодих педагогів сфотографувала інформацію – і та пішла гуляти інтернетом.

У соцмережах поширюються повідомлення про спробу викрадення маленьких дівчат

У соцмережах поширюються повідомлення про спробу викрадення маленьких дівчат

У відділі освіти наголошують, що це було внутрішнє розпорядження, проте масовим поширенням інформації вони задоволені, бо люди отримали попередження і тепер неодмінно будуть пильніше ставитися до дітей. Директор гімназії №267, про яку йдеться, запевняє, що кіднепінгу не було, але те, що чоловіки підходили до дітей – правда. "Вчитель думала, що це батьки, і направилась до них, щоб спитати, що їм потрібно. Чоловіки подивились, що вчитель йде, і пішли. Діти сказали, що вони їх не знають, що хлопці їм запропонували морозиво. Дітей ніхто не чіпав, ніхто нікуди не тягнув", - пояснила Олена Юрчук. А голова батьківського комітету наголошує, що підстав для паніки немає. "У нас є охорона. У нас є пропускна система. Всіх батьків закликаю заспокоїтись", - просить Наталія Пиржинко.

Психолог підказує, що потрібно не просто забороняти брати солодощі від незнайомців та наближатись до їхніх машин, але й дозволяти дітям просити у батьків що завгодно. "Важливо, щоби дитина розуміла, що вона може піти до батьків і попросити теж морозиво, цукерку або що завгодно, що її не заманить інша людина морозивом чи солодощами. Вона отримає це або адекватне пояснення, чому ні", - радить Єлизавета Бондар. Іще потрібно обов'язково навчити дитину не соромитися кликати на допомогу, а самим батькам – не розганяти зайвий раз тривожних повідомлень.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація