Загадкова смерть волонтера Кучапіна: експертизу крові померлого не робили - адвокат

Загадкова смерть волонтера Кучапіна: експертизу крові померлого не робили - адвокат

Фото: із соцмереж

Дружина Кучапіна не погоджується з версією самогубства.

Експерти не взяли зразки крові волонтера, керівника "Будинку милосердя" Олексія Кучапіна для проведення судово-медичної експертизи. Це пояснили тим, що в крові померлого нібито розпочався процес гниття. 

Про це розповів адвокат Олександр Панчоха на пресконференції, пише hromadske. 

"Експерта будуть допитувати, чому він не взяв кров на експертизу", - сказав Панчоха. Він також додав, що за висновком судмедексперта органи й тканини тіла Кучапіна зазнали гниття та практично зруйновані.

Ознак насильницької смерті волонтера не виявлено. На версії природньої смерті Олексія також наголошують його друзі та близькі.

"Дружина не погоджується з версією самогубства і також із версією вбивства. Слідство продовжується", - додав адвокат.

Як розповів Максим Мамакін, пастор Макарівської християнської церкви й член наглядової ради ГО "Дім Милосердя", керівником якого був Кучапін,  той не займався сиротами, яких продавали в рабство. Крім цього, він зазначив, що у Олексія не було конфліктів з КМДА, як повідомлялося раніше.

Зазначимо, що у поліції заявляли, що Кучапін, тіло якого знайшли в орендованій квартирі, пролежав мертвим у приміщенні щонайменше п'ять діб при температурі близько 25 градусів за Цельсієм. Диван, на якому його виявили, був увесь закривавлений. За попередніми висновками експертів, плями на меблях з’явились внаслідок природнього процесу розкладання людського тіла

  • Олексія Кучапіна розшукували від 16 липня. Чоловік сказав рідним, що їде у Дніпро, і після цього зв'язок із ним перервався.
  • Як повідомляв ТСН.ua, Олексій, за словами знайомих, останнім часом займався розслідуванням справ, пов'язаних із експортом дітей, і намагався допомогти вирватися з рабства дівчаткам-сиротам. Також він допомагав безпритульним і намагався повертати відібрані у бабусь і людей з інвалідністю квартири.
  • За попередньою версії поліції, смерть чоловіка була природньою. Поряд із загиблим правоохоронці знайшли пігулки та записку.
  • Спочатку його численні друзі не вірять у це та розповідали про дивні речі, які відбувалися після зникнення активіста. Втім потім вони заявили, що погодилися із версією поліції. 
  • Деталі розслідування смерті  волонтера-вірянина читайте у статті: "Загадкова смерть волонтера Кучапіна: чому друзі вважають, що його вбили і як розслідують справу". 

    Що наразі відомо про смерть волонтера Олексія Кучапіна

    Що наразі відомо про смерть волонтера Олексія Кучапіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація