Заборонено торгувати, жебракувати і гучно слухати музику. У Києві змінили правила користування метро

Заборонено торгувати, жебракувати і гучно слухати музику. У Києві змінили правила користування метро

Фото: ТСН.ua

Також пасажирам не можна розгулювати підземкою у білизні чи без взуття.

Депутати Київської міської ради затвердили нові правила користування столичним метрополітеном.

Про це повідомили у пресслужбі міськради.

"Згідно з нововведеннями, в столичному метро заборонено жебракувати, розклеювати рекламу, займатися агітацією, здійснювати підприємницьку діяльність, гучно вмикати музику та грати на музичних інструментах. Проведення масових заходів на станціях метро також під забороною", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для перевезення спортивного спорядження (лижі, санки, ковзани, велосипеди тощо) потрібні чохли, також мають бути належно упаковані садовий інвентар, саджанці та рибальські снасті.

"Пасажири метро зобов'язані мати охайний зовнішній вигляд. Вхід до підземки буде заборонений частково одягненим пасажирам, а також без взуття або в нижній білизні. Не можна пересуватися на самокатах, роликових ковзанах і скейтах", - додали у міськраді.

Водночас пасажирам із вадами зору дозволяється проїзд з собакою-поводирем, якщо тварина має нашийник, намордник, спеціальне посвідчення і пройшла навчання в умовах метрополітену.

Зауважимо, за відповідне рішення проголосували 62 депутати Київради зі 120.

Нагадаємо, раніше столичний метрополітен почав відмовлятися від продажу жетонів. Вивести їх із обігу планували до кінця листопада 2019 року, втім це рішення відклали через перенесення повноцінного запуску єдиного електронного квитка у громадському транспорті Києва. Повертати в продаж жетони на станціях, де їх вже не продають, підземка не буде.

Повʼязані теми:

Наступна публікація