З'явилися фото наслідків великої пожежі в історичній будівлі у центра Києва

Мінкульт закликає Кличка повернути будівлю до комунальної власності.

Велика пожежа в історичній будівлі на вулиці Богдана Хмельницького у Києві охопила площу у 800 квадратних метрів. 

На фото, які опублікувало агентство УНІАН, видно, що від вогню найбільше постраждали дах і останній поверх будинку.

Можливими причинами пожежі на 5-6 поверхах називають навмисний підпал або необережне поводження з вогнем осіб без постійного місця проживання.

У неділю Міністерство культури України виступило із заявою, в якій закликало мера Києва Віталія Кличка "вжити належних заходів" для збереження пам'ятників на території столиці.

"Міністерство культури звертається до київського міського голови як керівника місцевого органу охорони культурної спадщини із закликом здійснити обстеження всіх пам’яток на території Києва та вжити належних заходів задля їх збереження. Зокрема застосувати визначені чинним законодавством заходи впливу до тих власників (користувачів), які допускають неналежне утримання пам’яток, що несе загрозу їх знищення", - йдеться у заяві.

У Мінкульті сподіваються, що "вже завтра" власники постраждалого від вогню будинку отримають свій припис, а київська влада звернеться з позовом до суду про викуп пам’ятки.

Нагадаємо, 20 січня у Києві на вулиці Богдана Хмельницького на перетині з вулицею Пушкінська сталася пожежа. Горіло нежитлове приміщення, яке є історичним пам'ятником. До гасіння пожежі було залучено 22 одиниці основної та спеціальної техніки, а також 84 чоловіка особового складу Київського гарнізону ДСНС. Вогонь гасили чотири години. За попередніми даними, травмованих та загиблих немає. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація