"Євробляхери" ночують у центрі Києва в очікуванні змін правил розмитнення авто

"Євробляхери" ночують у центрі Києва в очікуванні змін правил розмитнення авто

Фото: Фото Антон Страшко/ТСН

Голосування в Раді має відбутися в четвер.

Євробляхери заблокували урядовий квартал і анонсували на четвер іще більшу акцію. Сотні власників машин із європейською реєстрацією приїхали під стіни Верховної Ради, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Як і кілька місяців тому, вони вимагають від законодавців доступнішу вартість розмитнення так званих "євроблях": до 50 євро базову ставку за трилітровий двигун та понад 100 євро за понад цей об’єм. Надалі власники авто обіцяють діяти радикальніше, а поки що заночують у своїх машинах.

Власники "євроблях" блокували урядовий квартал з вимогою зробити розмитнення авто доступнішим

Власники "євроблях" блокували урядовий квартал з вимогою зробити розмитнення авто доступнішим

Остаточну редакцію закону, який дасть змогу розмитнити автомобілі з європейською реєстрацією, планують ухвалити вже завтра. У комітеті пропонують 50-відсоткову знижку для тих, хто розмитнить авто в перші два місяці після набуття законом чинності, а також 25% пільги у третій місяць. Закон також передбачає високі штрафи за нерозмитнення авто і право патрульної поліції зупиняти машини для перевірки в митній базі та передавати дані Державній фіскальній службі.

"Нацполіції ми надаємо право зупиняти будь-який автомобіль на європейській реєстрації, або не на європейській, на іншій реєстрації, ніж українська – для того, щоби відбулася перевірка особи, яка керує автомобілем. Відпрацьовано з усіма службами, які далі будуть діяти спільно", - розповіла голова комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна.

Як повідомлялося, напередодні комітет Верховної Ради України з питань митної та податкової політики рекомендував ухвалити законопроект № 8487. Цим документом передбачається зниження вартості розмитнення авто на єврономерах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація