"Є бізнес, а є мародерство": Кличко звернувся до АМКУ через підвищення цін на продукти у магазинах

"Є бізнес, а є мародерство": Кличко звернувся до АМКУ через підвищення цін на продукти у магазинах

Фото: УНІАН

Мер столиці пояснив, що не може втручатися в ціноутворення на товари першої необхідності.

Мер Києва Віталій Кличко закликав торговельні мережі не підвищувати ціни на продукти під час карантину, запровадженого у зв’язку з загрозою поширення коронавірусу, і звернувся до Антимонопольного комітету з проханням вирішити ситуацію.

Про це він заявив під час брифінгу.

"Ми розуміємо, який великий ажіотаж сьогодні відбувається в нашому місті й у країні у зв’язку з обмежувальними заходами. Люди дуже схвильовані, йдуть до супермаркетів, запасаються продуктами харчування, товарами першої необхідності, а окремі торговельні мережі користуються цим для заробітків", - наголосив столичний мер.

Кличко зазначив, що як представник міської влади не має можливості контролювати ринкові ціни.

Також він звернувся до Антимонопольного комітету з проханням звернути увагу на проблему підвищення цін на продукти і втрутитися в ситуацію.

"А власників торговельних мереж хочу закликати: не піднімайте ціни необґрунтовано. Бізнес - є бізнес, а є насправді мародерство. Сьогодні важко всім і не треба наживатися на людях у такий складний час для країни", - резюмував мер Києва. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація