"Як в інших містах Європи". Влада Києва планує збільшити туристичний збір

"Як в інших містах Європи". Влада Києва планує збільшити туристичний збір

Фото: УНІАН

Це у кілька разів збільшить надходження до бюджету.

Міська влада Києва планує ініціювати зміни щодо збільшення туристичного збору з подорожувальників, які завітали до столиці України.

Про це повідомив голова управління з питань туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко, передає УНІАН.

Туристичний збір хочуть встановити на рівні 1% від мінімальної заробітної плати в країні. Наразі ж збір складає 1% від суми, яку турист сплачує за проживання у місцях розміщення. 

"Наше Управління підготувало поправки в закон для того, щоб збільшити процентну ставку туристичного збору. Ми хочемо закріпити її, як це робиться в інших містах Європи, і прив'язати до мінімальної заробітної плати. Так, 1% від мінімальної заробітної плати (у нас вона трохи більша 4 тисяч гривень), тобто відсоток складе 45 грн - це 1,5 євро", - сказав чиновник.

Повідомляється, що така ініціатива допоможе місту заробити близько 100 мільйонів гривень за рік. Минулого року Київ отримав 25 мільйонів гривень збору, цього року планується отримати 30 мільйонів. 

На туризм у столичному бюджеті на 2018 рік закладено 50 мільйонів гривень, проте профінансовано лише 12 мільйонів. Зі збільшенням туристичного збору місто зможе й виділяти значно більше грошей на цю галузь. 

Нагадаємо, від початку роботи нового міського велопрокату вандали вкрали вже 4 велосипеди.

Повʼязані теми:

Наступна публікація