Як прибирають сніг біля будинків чиновників: рейд журналістів елітними подвір’ями Києва

Як прибирають сніг біля будинків чиновників: рейд журналістів елітними подвір’ями Києва

Фото: УНІАН

Дехто з киян узагалі не помітив елітного сусідства.

Як відомо, за міські автошляхи відповідає "Київавтодор", а сніг на подвір’ях мають прибирати жеки та районні адміністрації. Журналісти вирішили з’ясувати, чи впливає статус жильців будинків на якість прибирання дворів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Насамперед авторів дослідження цікавили двори чиновників, котрі відповідальні за чищення снігу. Виявилося, що під будинком голови Оболонської РДА Олександра Цибульщака працівники розчищали тротуари лопатами, а його сусіди пересварилися через статус і умови прибирання подвір’я – два під’їзди утворили ОСББ і сперечаються з іншими мешканцями щодо розподілу прав і обов’язків. Про впливового посадовця перехожі під будинком здебільшого чули, але твердять, що на якість прибирання снігу таке сусідство ніяк не впливає. "Якщо політкоректно, то на чотири з мінусом. Ніяк не більше", - зізналася одна з жительок.

ТСН перевірила, чи залежить якість прибирання дворів від статусу і заможності власників будинків

ТСН перевірила, чи залежить якість прибирання дворів від статусу і заможності власників будинків

На Лук’янівці у дворі очільника Шевченківської держадміністрації оцінки значно жорсткіші. "Незадовільно!", "Не прибирають!", - твердять люди. І припускають, що посадовець переїхав нещодавно, бо ані про сусідство вони раніше не чули, ані якісних комунальних робіт не помічали.

Поблизу політехнічого університету мешкає чиновник уже вищого рівня – заступник мера столиці Петро Пантелеєв. Його сусіди одразу впізнають та називають молодцем, бо тамтешні дороги прибираються, а слава про господарника розійшлася на довколишні двори. Тамтешні жителі кажуть, що господарює Пантелеєв винятково біля свого будинку. "Двічі переклали асфальт у цьому році. Коли в нашому домі нема води – в тому будинку є завжди, і туди люди ходять набирають воду з усього району", - каже киянка Наталія.

У центрі поблизу оселі мера Віталія Кличка комунальники працювали чи не найретельніше, але навіть там, де було прибрано, кияни їх усе одно критикували. Замела негода і подвір’я прем’єр-міністра Гройсмана – в елітному комплексі працюють не комунальники, а працівники з приватного жеку, але навіть безперервні зусилля не давали бажаного результату. "Сніг іде і йде – поки один бік прибрав – там нападало. І ось так ходжу", - розповів про свої зусилля працівник жеку.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація