"Як Чикаго 1930-х": невловимі бандити вимагають $ 10 тисяч з ринку на Троєщині

"Як Чикаго 1930-х": невловимі бандити вимагають $ 10 тисяч з ринку на Троєщині

Фото: УНІАН

Бізнесмени отримують повідомлення з погрозами та чіткі "тарифи" за спокійне життя.

Поліція розшукує зловмисників, які два дні тому обстріляли базар на столичній Троєщині. Ці бандити надсилають власникам крамниць повідомлення з погрозами та вимагають данину в 10 тисяч доларів США за спокій, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Згорілі торгівельні павільйони та побиті кулями вітрини і броньовані двері – такий вигляд має ринок у спальному районі Троєщина сьогодні. Наш співрозмовник - один із власників яток, які зазнали нападу і згоріли. Своє обличчя на камеру він не показує, бо боїться. Чоловік і сьогодні отримав SMS із погрозами. "До того був вибух, були підпали, згоріла кав’ярня. Діяли точно так само: підпалили, втекли. Хочуть грошову винагороду", - пояснив він.

Поліція розшукує небезпечних злочинців, які напередодні обстріляли базар на Троєщині

Поліція розшукує небезпечних злочинців, які напередодні обстріляли базар на Троєщині

У листуванні зловмисники демонструють раніше підірвані автомобілі і стверджують, що вже чотири місяці тероризують цей самий ринок. Тепер погрожують знищити усе: "Десять тисяч доларів на місяць – і все скінчиться. А це була лише розминка". Те, що зловмисники називають "розминкою", зафіксували камери спостереження. У передноворічну ніч четверо озброєних молодиків, заскочивши на базар, підпалили феєрверк і кинули  димову шашку. Під прикриттям диму залили запалювальною сумішшю вітрини і закидали їх гранатами.

Поряд із ринком - цілодобовий магазин. Побачивши зловмисників, його відвідувачі почали розбігатись. Нападники відступили, лише коли охорона ринку викликала копів. А по дорозі - ще  розстрілювали торгівельні ряди. На відео чітко видно, як один із чоловіків стріляє із автомата, інший – із пістолета. "Це, як у Чикаго, як у фільмах про 30-ті роки", - кажуть очевидці.

Кулі долетіли і в салон краси. Він розташований на третьому поверсі адмінбудівлі ринку. Його власниця Інга демонструє заклеєні вікна і отвори у стелі.  "Криміналісти прийшли і сказали, що це не вперше", - каже вона. Найближчий відділок поліції - через дорогу. Там про інцидент на ринку знають. "Слідчим відділом відкрито провадження за частиною 4 статті 296 – це хуліганство, та частиною 2 статті 194 - це умисне знищення або пошкодження майна. Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи", - розповіли правоохоронці.

Як повідомлялося, вночі у вівторок, 31 грудня, невідомі обстріляли ринок на вулиці Драйзера Деснянського району столиці. Під час огляду території експерти виявили кілька стріляних гільз та рештки димової шашки. Вилучене направлено для проведення експертиз. В результаті стрілянини ніхто не постраждав.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація