Волонтера Кучапіна знайшли мертвим в орендованій квартирі у Києві

Волонтера Кучапіна знайшли мертвим в орендованій квартирі у Києві

Фото: ТСН.ua

У поліції кажуть, що на 90% - це природна смерть, але ще сьогодні буде розтин тіла.

Тіло жителя Деснянського району, якого розшукували від 16 липня, виявили у квартирі в Дніпровському районі столиці. Наразі слідчі встановлюють обставини його смерті

У Деснянському управлінні поліції Києва ТСН.ua підтвердили, що знайдено тіло керівника "Будинку милосердя", волонтера Олексія Кучапіна.

"Так, це він - Олексій Кучапін. Його тіло знайдено на орендованій квартирі у Києві. При ньому були документи.  90% - це природна смерть, але ще сьогодні буде розтин тіла, тоді ми вже офіційно зможемо назвати причину смерті. Зараз чекаємо на родичів та близьких для опізнання тіла", - розповіла нам пресофіцерка Деснянського управління поліції Києва Наталія Федоровська.

У поліції повідомили, що під час попереднього огляду тіла криміналісти не виявили зовнішніх ознак насильницької смерті. Остаточну причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи.

Враховуючи нові обставини, слідчі перекваліфікували кримінальне провадження на ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України із додатковою кваліфікацією – природна смерть. Досудове розслідування триває.

До слова, 9 серпня Олексію мало б виповнитись 40 років.

Священник-волонтер Захарія Керстюк - друг і однодумець Олексія напередодні розповів про численні погрози у їхній з Олексієм бік через допомогу безпритульним.

Нагадаємо, 16 липня у Києві зник керівник ГО "Будинок милосердя Київ" - Олексій Кучапін. Чоловік сказав рідним, що їде у Дніпро, і після цього зв'язок із ним перервався.

Як повідомляв ТСН.ua, Олексій, за словами знайомих, останнім часом займався розслідуванням справ, пов'язаних із експортом дітей, і намагався допомогти вирватися з рабства дівчаткам-сиротам. Також він допомагав безпритульним і намагався повертати відібрані у бабусь і інвалідів квартири.

До слова, 6 липня у Олексія Кучапіна з дружиною Оленою народилася донечка Емма. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація