Водіїв не вистачає, а пасажири конфліктують: перевізники про ситуацію у столичних маршрутках

Водіїв не вистачає, а пасажири конфліктують: перевізники про ситуацію у столичних маршрутках

Фото: УНІАН

Містяни без спецперепусток не реагують на прохання водіїв не порушувати правила користування громадським траспортом та намагаються потрапити у маршрутку.

Столичні перевізники у понеділок, 5 квітня, вивезли на маршрути до 80% наявного транспорту, але через відсутність достатньої кількості водіїв та напружену ситуацію із пасажирами, змушені протягом дня зменшувати кількість маршруток на лініях.

Про це заявив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко повідомляє "Укрінформ".

"Ми спробували випустити максимальну кількість автобусів сьогодні. Це 70-80% від загальної кількості. Головна причина – відсутність водіїв.

За словами Мойсеєнка, багато з них просто відмовилися навідріз працювати у таких умовах, розуміючи, що спецперепустки будуть не у всіх пасажирів і що будуть траплятися конфліктні ситуації з людьми, із представниками патрульної поліції.

"Тому багато людей узяли відпустки за власний рахунок, деякі водії звільнилися", - сказав він, додавши, що, ситуація складається таким чином, що пасажири без спецперепусток не реагують на прохання водіїв не порушувати правила користування громадським траспортом та намагаються потрапити у маршрутку. Конфліктних ситуацій протягом дня було багато.

"Зараз продовжують машини з'їжджати з ліній, тому що у понад 50% пасажирів не має перепусток, але їм треба будь-якою ціною потрапили у салон автобусів. Багато людей взагалі не реагують, а водії, чесно кажучи, втомилися щось їм пояснювати", - резюмував голова Асоціації перевізників Києва та Київської області.

Нагадаємо, від 5 квітня у Києві діють суворі карантинні обмеження, зокрема у транспорт пускають лише за наявності спецперепустки. У столиці утворився транспортний колапс.

В Офісі президента Володимира Зеленського вважають, що влада Києва не виконала належним чином завдання щодо надання спецперепусток для проїзду в громадському транспорті на період локдауну. Міську владу закликали терміново виправити ситуацію.

Новини України: як минає в столиці перший день жорсткого локдауну

Новини України: як минає в столиці перший день жорсткого локдауну

Повʼязані теми:

Наступна публікація