Випадкове знайомство на Подолі обернулося для киянина втратою 55 тисяч гривень: їх у нього виманив незнайомець

Випадкове знайомство на Подолі обернулося для киянина втратою 55 тисяч гривень: їх у нього виманив незнайомець

Чоловік впевнений, що був під впливом гіпнозу

Молодий киянин зустрів на столичному Подолі чоловіка, який за декілька годин виманив у нього всі кошти з банківської картки і навіть ті, що були у квартирі. Чоловік впевнений, що був під впливом гіпнозу, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. 

Влад Манга говорить по телефону з новим знайомим, а після розмови згадує, як уперше почув цей голос. За його словами, на Андріївському узвозі до нього звернувся чоловік, який просив про допомогу.  “Викликав довіру до взаємодії цей голос. Я сказав: "Звичайно, чим би я міг допомогти?", - згадує і не вірить, що згодом віддав усі свої заощадження невідомому. 

Припускає, що це був гіпноз. Чоловік назвався Романом. Говорили про медитацію, а потім про Бога, свободу та гроші. Влад переповідає, що сказав новий знайомий: "Чим ти можеш поділитися з Богом? Чи є у тебе гроші? Будував таким чином питання, що мені хотілося говорити правду".

Потім поїхали до Влада додому, де він віддав новому знайомому всі заощадження. Після цього пішли знімати готівку до банкомата. Там Роман постійно повторював, що гроші йому не потрібні, а Влад знімав кошти з кредитки. Загалом знайомство вартувало йому 55 тисяч гривень. Перед прощанням обмінялися телефонами. Влад повернувся додому і заснув.

Киянин зустрів на столичному Подолі чоловіка, який за декілька годин виманив у нього всі кошти

Киянин зустрів на столичному Подолі чоловіка, який за декілька годин виманив у нього всі кошти

Незабаром новий знайомий зателефонував і просив гроші. Казав, ніби мати у нього захворіла, і просив позичити тисячі доларів. 

Влад уже зрозумів, що став жертвою шахрая. Утім, замість поліції, зателефонував до ТСН. До райвідділку пішли разом, але марно: "Перевіркою встановлено, що в даний ситуації ознаки кримінального правопорушення не виявлено та вбачаються цивільно-правові відносини". 

Водночас Влад домовляється про зустріч із Романом, на яку їдемо разом. Побачивши телекамеру, чоловік тікає. Потім знову телефонує з претензією, мовляв, він не встиг розрахуватися, а той на нього вже наклеп зводить. 

Потім погоджується прокоментувати ситуацію і нам: “Даю відповідь: ви були присутні при тому, як він це робив? А куди і що він робив – це справа його особиста”. Наразі так званий Роман повернув Владу на картку лише тисячу триста гривень.

Психологиня-гіпнотерапевтиня Наталія Ломоносова впевнена, що Влада ввели в транс. Дурилюди декілька разів ставлять жертві прості запитання, ймовірна відповідь на які - так. Потім людина вже не в змозі сказати ні.

"Називається розвід на довіру. Якщо людина перший раз сказала є і хліб, потім на друге питання говорить, що та, добре. У неї є готовність на те, щоб в таку ситуацію потрапити", - пояснила Наталія Ломоносова. 

Зазвичай довести шахрайство вкрай важко, каже адвокат. "Шахраї це прекрасно розуміють. Вони ніколи не заперечують факт отримання грошей. Так, я отримав гроші. Я думав, що поверну", - розповів Олег Борійчук, адвокат. 

Від початку року поліція зареєструвала дев'ять тисяч випадків шахрайства. Розкрила кожен шостий.  

Кореспондентка ТСН Валерія Ковалінська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація