Викрадали заможних людей та вимагали гроші: банда рекетирів на чолі з підполковником СБУ постане перед судом

Викрадали заможних людей та вимагали гроші: банда рекетирів на чолі з підполковником СБУ постане перед судом

Фото: Патрульна поліція Київської області / Facebook

Банда складалася з семи чоловік, де двоє — працівники оперативних підрозділів Нацполіції, а організатор — підполковник СБУ.

У Київській області перед судом постануть учасники озброєної банди, які викрадали заможних людей, вимагали гроші та вчиняли розбої.

Злочинна група складалася з семи чоловіків, де двоє — працівники оперативних підрозділів Національної поліції, а організатор — підполковник СБУ.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

З метою забезпечення існування, збагачення та функціонування організованої озброєної банди між її учасниками був розроблений єдиний план з розподілом функцій кожного з її фігурантів.

Бандитський план складався з кількох пунктів. Насамперед, це викрадення потерпілих, надалі — вимагання у них грошей. Також вчинення розбійних нападів, поєднаних із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я людей.

Матеріальні збитки, завдані зловмисниками жителям Київщини та столичним жителям, сягають майже 5 млн гривень.

Під час проведення досудового розслідування встановлено 11 фактів злочинів, вчинених цими зловмисниками.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні ст. 257 (Бандитизм), ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.4 ст. 189 (Вимагання), ч.4 ст. 187 (Розбій), ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

На Київщині перед судом постануть учасники озброєної банди, які викрадали заможних людей, вимагали гроші та вчиняли...

Опубліковано Поліція Київської області Пʼятниця, 29 січня 2021 р.

Наразі досудове розслідування Слідчим управлінням поліції Київщини завершено й обвинувальний акт за погодженням прокуратури області скеровано до суду.

Максимальне покарання, яке загрожує учасникам банди – ув’язнення до 15 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, під Києвом мати п'ятьох дітей організувала банду, що викрадала людей та забирала квартири. До складу банди входили 11 осіб, які вчиняли тяжкі та особливо тяжкі злочини на території Києва та області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація