Відвідувачі "квіткової карти" України не розгледіли на ній Криму і Донбасу

Відвідувачі "квіткової карти" України не розгледіли на ній Криму і Донбасу

Автори ідеї виправдовуються, що про сепаратизм не йдеться.

Мапу України з квітів до Дня Незалежності виклали на Співочому полі в столиці, однак щодо деяких регіонів виникли запитання до авторів композиції. Пильні глядачі не розгледіли у квітах Криму та Донбасу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Запоріжжя, Полтавщина, Волинь, Галичина, Закарпаття, Поділля, Буковина, Наддніпрянщина, Полісся, Таврія представлені в 10 окремих композиціях. Карта представлена не однією картинкою, а зонами, в кожній з яких є особливості регіонів. Крим можна розледіти хіба в композиції Таврії. "У нас є образ руїн Херсонесу, тієї частини України. Море в нас тут навкруги, зелене море", - пояснюють флористи.

На Співочому полі з квіткових композицій створили "суперечливу" карту України

На Співочому полі з квіткових композицій створили "суперечливу" карту України

Поруч із квітами є й гастрономічні принади. На Поділлі – замок, кухлі з вином і вареники, на Поліссі – піч і борщ, на Волині – дівчата в серпанках та чорничний пиріг. Карпати репрезентують вівці, Буковину – уквітчані шапки, Запоріжжя – козацькі вежі. У зеленбуді наголошують, що мапа умовна, бо вся Україна просто не влізла – брали тільки окремі найяскравіші регіони. Тому у відсутності Криму та Донбасу проблеми не бачать і вважають критику з цього приводу надто прискіпливою. "Регіонів багато, а територія поля обмежена", - пояснюють організатори.

Чиновники КМДА, котрі інспектували виставку, залишилися задоволені побаченим. Зеленбудівці звітують, що для мапи використали 200 тисяч квіток. Відвідувачам загалом робота флористів до смаку, але дехто шкодує, що Україна представлена не вся. "Було написано, що будуть усі області. Я не бачу всіх областей. Простенько, дуже простенько. Дуже мало. Я думала, будуть мапи якісь, щось особливе, а так", - кажуть деякі гості.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація