Відправляв поштою муляжі замість стіків для IQOS: шахрай з передмістя Києва ошукав три сотні клієнтів (фото, відео)

За вказані муляжі зловмисник мав отримати прибуток у сумі майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Мешканець Софіївської Борщагівки під Києвом публікував оголошення про продаж стіків для електронних цигарок на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках.

Таким чином 47-річний шахрай ошукав 300 клієнтів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

Як розповіли поліцейські, свій шахрайський бізнес чоловік розпочав 2021 року.

Зловмисник отримував часткову передплату від клієнта та відправляв посилку. На пошті більшість громадян пересвідчувалися, що в пакунку є коробки з товаром і оплачували їх. Однак пізніше люди виявляли, що стали жертвами шахрая.

Чужі картки, на які надходили гроші від ошуканих клієнтів, чоловік закуповував через Інтернет. Тому відшукати кінцевого бенефіціара було складно. Але правоохоронці вийшли на слід афериста у квітні цього року і здійснили закупку його псевдотовару.

Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили 51 ящик, в якому було по 50 блоків коробок з-під стіків, смартфони різних марок, сім-карти, банківські картки на різні прізвища. За вказані муляжі зловмисник мав отримати прибуток у сумі майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Поліцейські помістили фігуранта до ізолятора тимчасового тримання.

За фактами шахрайства, вчиненого у великих розмірах [ч. 3 ст. 190 ККУ], слідчі повідомили зловмиснику про підозру. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Поліція Київщини продовжує встановлювати потерпілих від рук махінатора.

Громадян, які також стали жертвою цього шахрая, просять телефонувати за номером +38 050 633 8250 або 102.

300 ошуканих клієнтів по всій Україні, муляжі замість тютюнових виробів: поліцейські Київщини викрили масштабне шахрайство Правоохоронці Бучанського управління поліції Київщини спільно із працівниками управління карного розшуку та Києво-Святошинської окружної прокуратури затримали чоловіка, який ошукав щонайменше 300 громадян. Як встановили поліцейські, свій злочинний бізнес правопорушник розпочав у 2021 році. «47-річний житель Софіївської Борщагівки публікував оголошення про продаж "стіків" для електронних цигарок на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках», — зазначив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов. Зловмисник отримував часткову передплату від клієнта та відправляв посилку. На пошті більшість громадян пересвідчувалися, що в пакунку є коробки з товаром і оплачували їх. Однак пізніше виявляли, що стали жертвами шахрая. Чужі картки, на які надходили гроші від ошуканих клієнтів, чоловік закуповував через Інтернет. Тому відшукати кінцевого бенефіціара було складно. Але правоохоронці вийшли на слід афериста у квітні цього року і здійснили закупку його псевдотовару. Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили 51 ящик, в якому знаходилось по 50 блоків коробок з-під "стіків", смартфони різних марок, сім-карти, банківські картки на різні прізвища. За вказані муляжі зловмисник мав отримати прибуток у сумі майже 1 мільйон 200 тисяч гривень. Поліцейські помістили фігуранта до ізолятора тимчасового тримання. За фактами шахрайства, вчиненого у великих розмірах [ч. 3 ст. 190 ККУ], слідчі повідомили зловмиснику про підозру. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Поліція Київщини продовжує встановлювати потерпілих від рук махінатора. Правоохоронці звертаються до громадян: якщо ви стали жертвою даного шахрая, телефонуйте за номером +380506338250 або “102”! Дізнавайтесь про оперативні та достовірні новини Київщини також на нашому Telegram-каналі https://t.me/policekyivregion . #поліція #поліціяКиївщини МВС України Телеканал "Прямий" Факти тижня Погляд Київщина LIVE СТБ Погляд Київщина - інформаційна агенція Телеканал ICTV Цензор.НЕТ ТСН Тиждень Суспільне Новини Факти ICTV Українська правда УНІАН УНН - Українські Національні Новини Київщина 24/7 Телеканал "Прямий" Цензор.НЕТ УНН - Українські Національні Новини Погляд Київщина - інформаційна агенція телеканал СТБ

Опубліковано Поліція Київської області Вівторок, 25 квітня 2023 р.

Нагадаємо, 49-річний водій Daewoo Lanos скоїв наїзд на патрульного поліцейського на Південному мосту, порушник протягнув по проїзній частині інспектора поліції, який намагався його зупинити, та втік з місця події.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація