Віче на Майдані та більше тисячі нацгвардійців у Києві: столиця завершує святкування Дня Гідності та Свободи

Віче на Майдані та більше тисячі нацгвардійців у Києві: столиця завершує святкування Дня Гідності та Свободи

Фото: УНІАН

Українці переконують, що лишаються вірними цінностям, які захищалися кров’ю.

День Гідності та Свободи відзначають в Україні – вшановують пам’ять полеглих у боротьбі за волю та європейський вибір та мітингують із політичними гаслами. Правопорядок у столиці підтримують більше тисячі нацгвардійців, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На Майдані Незалежності, де розпочиналися протести, відбувається віче під гаслом "Ми маємо гідність". Його учасники вимагають зупинити розведення військ на лінії розмежування та реалізацію "формули Штайнмаєра". Активісти тримають у руках фотографії загиблих Героїв Небесної Сотні, а також гасла: "Не продається", "Банду геть", "Свободу Марченко", "Ні репресіям", "Досить нас розводити" тощо.

На Майдані Незалежності люди збирають віче під гаслом "Ми маємо гідність"

На Майдані Незалежності люди збирають віче під гаслом "Ми маємо гідність"

За порядком у Києві стежать 1,3 тисячі правоохоронців – таку кількість офіційно озвучили в Національній гвардії України.  "Службу гвардійці несуть спільно з рятувальниками, вибухотехніками, кінологами та працівниками Національної поліції в посиленому режимі", - наголосили в пресслужбі НГУ та додали, що завданням силовиків є "не допустити провокацій, гарантувати безпеку і за необхідності надати допомогу громадянам".

До річниці початку Революції Гідності ТСН.ua представив спецпроєкт "Невідомий Майдан. Революція Гідності в історіях очевидців". У ньому висвітлені події кривавого протистояння на Майдані Незалежності очима свідків: звичайних волонтерів, музикантів, письменників, медиків, викладачів та просто сміливців, які ризикували своїм життям, майбутнім та творили історію на очах у всього світу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація