Вибух у Дарницькому районі Києва: повідомлено про підозру керівнику ювелірної майстерні

Вибух у Дарницькому районі Києва: повідомлено про підозру керівнику ювелірної майстерні

Фото: Київська міська прокуратура

Підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення.

Після вибуху в Дарницькому районі Києва, який забрав життя 4 людей, правоохоронці затримали керівника ювелірної майстерні, якому оголосили підозру в порушенні правил безпеки.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

"Затримано та повідомлено про підозру мешканцю Київщини у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 2 ст. 272 КК України)", – йдеться в заяві.

Слідчі з’ясували, що епіцентром вибуху на території колишнього заводу в Дарницькому районі стала одноповерхова промислова будівля. Це приміщення використовував приватний підприємець як виробничий цех з виготовлення та оброблення ювелірних виробів. У своїй роботі працівники майстерні використовували газове обладнання. 

"При цьому, як встановило слідство, деякі елементи вказаного обладнання були виготовлені "кустарним" способом, а газові балони, в порушення встановлених вимог, розміщувались в приміщенні, де безпосередньо працювали люди", – зауважили у прокуратурі.

Окрім того, з працівниками не проводились інструктажі та навчання з охорони праці і дотримання норм пожежної безпеки. Працівники також не були забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту.

Внаслідок таких недбалих дій під час проведення газополум’яних робіт стався вибух газових балонів. На цей момент у приміщенні перебували близько 20 робітників.

Правоохоронці затримали керівника майстерні, оголосили йому підозру і наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, 9 лютого на території колишнього заводу у Дарницькому районі Києва стався вибух, внаслідок якого загинуло четверо людей (всі – чоловіки), ще п’ятеро отримали тілесні ушкодження. Людей довелося діставати з-під завалів будівлі, адже було зруйновано чималу її площу. 

Потужний вибух у Києві: на Дарниці рятують з-під завалів людей

Потужний вибух у Києві: на Дарниці рятують з-під завалів людей

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація