Вибивав зізнання у вбивстві: у Києві судитимуть оперуповноваженого за катування затриманого

Вибивав зізнання у вбивстві: у Києві судитимуть оперуповноваженого за катування затриманого

Фото: pixabay.com

Правоохоронець припинив катувати підозрюваного лише після отримання зізнання.

У Києві судитимуть старшого оперуповноваженого одного з районних управлінь Нацполіції, який катував затриманого.

До суду вже скеровано обвинувальний акт (ч. 2 ст. 127 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Розслідуванням встановлено, що поліцейський, намагаючись отримати зізнання підозрюваного у вчиненні вбивства, у приміщенні управління поліції протягом кількох годин бив його гумовою палицею по різних частинах тіла, одягав на голову протигаз і перекривав доступ повітря. Правоохоронець припинив катувати його лише після отримання зізнання.

За даними слідства, в цей час у приміщенні управління поліції перебували десятки поліцейських, які не могли не чути про знущання над затриманим.

"Однак, вони не лише не припинили такі неправомірні дії свого колеги, а й фактично сприяли приховуванню цього злочину, зокрема й шляхом неповідомлення про такий факт", - зазначили в Офісі генпрокурора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні було розпочато за зверненням Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, у зв’язку з виявленням у особи, затриманої за підозрою у вчиненні злочину, тілесних ушкоджень.

В Офісі генпрокурора вкотре нагадують керівникам і працівникам органів правопорядку, що навмисне заподіяння сильного фізичного болю або фізичного чи морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення або інших насильницьких дій з метою "вибити" зізнання від затриманого, тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 127 Кримінального кодексу України. А зібрані у такий спосіб докази суд вважатиме недопустимими.

Нагадаємо, київські поліцейські звинуватили чоловіка у викраденні авто і вимагали "відкуп".

Повʼязані теми:

Наступна публікація