Великий друг України. У Києві відкрили сквер імені Бориса Нємцова

Великий друг України. У Києві відкрили сквер імені Бориса Нємцова

Фото: УНІАН

Сквер розташований поруч з російським посольством.

У Києві 15 березня біля посольства Росії, на розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту, відкрили сквер імені Бориса Нємцова, повідомляє прес-служба КМДА.

Макет пам'ятної дошки розробили російські архітектори. Торік у листопаді Київрада присвоїла скверу на розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту ім'я російського опозиціонера.

Участь у відкритті взяв мер столиці Віталій Кличко і донька російського опозиціонера Бориса Нємцова, якого вбили чотири роки тому в Москві, Жанна. "Мабуть, головне запитання, яке багатьох цікавить, чому в Києві відкривається меморіал на честь мого батька? Тому що він був великим другом України. Найголовніше, що його трагічна доля тісно пов'язана з тими подіями, які відбувалися і відбуваються в Україні", - сказала вона.

Площу на честь Нємцова минулого року відкрили у столиці Сполучених Штатів Вашингтоні. Біля російського посольства у Вільнюсі також з’явився сквер імені Нємцова.

Нагадаємо, російського політика і опозиціонера вбили у Москві 27 лютого 2015 року. Він засуджував анексію Криму Росією. А також підписав заяву із вимогою вивести з території України російські війська. Вбивство викликало обурення в усьому світі. За вбивство Нємцова за ґратами сидять п’ятеро чеченців, вирок яким винесли в липні 2017 року. Фігуранти справи отримали від 11 до 20 років колонії.

Сумує і досі кохає: подруга і єдиний свідок вбивства Нємцова дала відверте інтерв'ю ТСН

Сумує і досі кохає: подруга і єдиний свідок вбивства Нємцова дала відверте інтерв'ю ТСН

Повʼязані теми:

Наступна публікація