"Ваш син у лікарні": у Києві шахрай видурив у пенсіонерки 7 тисяч доларів

Столичні поліцейські затримали афериста протягом доби.

У Києві шахрай за схемою "родич у біді" видурив у пенсіонерки 7 тисяч доларів США. Аби зробити операцію й врятувати життя родича, жінка віддала незнайомцю усі заощадження.

Столичні поліцейські затримали афериста протягом доби.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

На спецлінію 102 від жінки надійшло повідомлення про те, що у квартирі на вулиці Плеханова невідомий шляхом обману заволодів її грошима. На місце події оперативний черговий направив слідчо-оперативну групу.

Поліцейські встановили, що зловмисник зателефонував до жінки та повідомив, що її син нібито потрапив у лікарню. Аби зробити операцію й врятувати життя родича, потрібні гроші. Пенсіонерка повірила незнайомцю і коли той до неї прийшов, віддала усі заощадження, а це – 7 тисяч доларів США.

Як розповів начальник сектору відділу кримінальної поліції Дніпровського управління поліції Віталій Скорина, правоохоронці опитали потерпілу та почали відпрацювання отриманої інформації.

"Після перегляду записів із вуличних камер відеоспостереження ми встановили особу й місце знаходження правопорушника та затримали його в одному з київських готелів. Він – уродженець Луганської області, 1985 року народження, раніше судимий за аналогічні злочини. На момент вчинення злочину перебував у розшуку Солом’янським управлінням поліції за шахрайство", - розказав Скорина.

 

Столичні поліцейські протягом доби затримали чоловіка, який за схемою «родич у біді» видурив у пенсіонерки 7 тисяч доларів

Столичні поліцейські протягом доби затримали чоловіка, який за схемою «родич у біді» видурив у пенсіонерки 7 тисяч доларів https://www.youtube.com/watch?v=QJWXNGCJd6U

Опубліковано Поліція Києва Вівторок, 23 березня 2021 р.

 

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 42 500 гривень.

Чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві лікаря-стоматолога підозрюють у замаху на вбивство, розбійних нападах та шахрайстві. Зловмисник заволодів близько 400 тисячами гривень своїх пацієнтів. 

Новини України: в Вінницькій області шахрай видурив у пенсіонерки 42000 гривень

Новини України: в Вінницькій області шахрай видурив у пенсіонерки 42000 гривень

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація