Вандалів, які спаплюжили Вічний вогонь у Києві, можуть засудити до 7 років в'язниці

Вандалів, які спаплюжили Вічний вогонь у Києві, можуть засудити до 7 років в'язниці

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом наруги над монументом.

Правоохоронці з'ясували всі обставини пошкодження Вічного вогню у Парку Вічної Слави в Києві.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП Києва на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що інформацію про інцидент правоохоронці отримали сьогодні, близько 7 години ранку. З'ясувалося, що невідомі вночі засипали Вічний вогонь щебенем та піском.

Зокрема, на місці події знайшли 8 відер, в яких невідомі принесли цемент. Також там виявили три пари будівельних рукавиць та відра.

Через інцидент правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом наруги над монументом. Винуватцям злочину загрожує  до семи років позбавлення волі. Наразі поліція перевіряє наявність записів камер відеоспостереження.

Своєю чергою, у сюжеті ТСН йдеться про те, що вичищати Вічний вогонь від бетону довелося газовикам. Під час роботи з’ясувалося, що розчин не густий, а вилили вандали не вісім відер, а приблизно два. Тож за дві години усі конфорки пам’ятника вдалося відчистити, і запалили вічний вогонь знов.

Поліція вивчає відео з камер спостережень та  розшукує тих, хто його загасив. Правоохоронці припускають, що ймовірніше вандали «присвятили» такі дії до дня звільнення Києва, який був напередодні, або до сьогоднішнього 100-річчя  Жовтневого перевороту.

Раніше повідомлялося, що у ніч проти вівторка, 7 листопада, у Києві невідомі залили цементом Вічний вогонь, що біля Могили Невідомого солдата

Повʼязані теми:

Наступна публікація