В "Укрзалізниці" відреагували на дії провідника, який виштовхнув пасажира з вагона: що кажуть

В "Укрзалізниці" відреагували на дії провідника, який виштовхнув пасажира з вагона: що кажуть

Фото: ТСН.ua

Наразі триває службове розслідування.

В "Укрзалізниці" прокоментувалии дії провідника, який кинув сумку у пасажира, коли той заскакував у вагон.

Кореспондент "Сніданку з 1+1" з'ясував, що з пасажиром усе гаразд, він благополучно дістався місця призначення. А представнику "Укрзалізниці" шкода через інцидент і тішить те, що він не пройшов непоміченим.  

"У разі, якщо склалася якась ситуація, що загрожує життю пасажира або безпеці руху, провідник зобов’язаний зробити екстрене гальмування за допомогою "стоп-крану" і тоді вже, залежно від того, який інцидент стався, далі з'ясовувати ситуацію", - сказали "Сніданку" в "Укрзалізниці".

Як сказано у сюжеті, звук відео підтверджує, що стоп-кран зірвали. Тобто майже все бригада потяга зробила вірно. Єдине – чи мав рацію провідник у тому, що викидав сумку? В "Укрзалізниці" кажуть, що ситуацію розбирають і щойно з’являться результати – їх опублікують.

"Нам, як перевізнику, дуже шкода, що так трапилось з нашим поїздом і з нашим пасажиром. Нині триває розбір цієї ситуації. Після того, як він відбудеться, будуть зроблені відповідні висновки на рахунок дій поїзної бригади, на рахунок дій самого нашого пасажира. Він прибув до свого місця призначення, тобто він скористався поїздкою, доїхав живий-здоровий, з ним все добре", - зазначили в "Укрзалізниці.

Провідник викинув пасажира з вагона: останні подробиці скандалу на залізниці

Провідник викинув пасажира з вагона: останні подробиці скандалу на залізниці

Нагадаємо, у вівторок, 8 вересня, ввечері на столичному залізничному вокзалі провідник виштовхнув пасажира з потягу на ходу. На відео, яке опублікували в мережі в середу вранці, видно, як до вагону, що вже почав рух, намагається застрибнути чоловік. Скоріш за все, до того він закинув у тамбур свою сумку. Провідник, що стоїть у вагоні, викидає сумку, влучає нею в чоловіка, і той падає на перон за декілька сантиметрів від краю платформи. Добре, що пасажир втримався і не впав під колеса, інакше все б закінчилось фатально.

Варто зазначити, що на відео одразу видно два порушення. Перше – з боку пасажира. Пункт 2.4 правил перевезень забороняє пасажирам заскакувати у вагон, якщо потяг почав рух. Інше порушення – з боку провідника, адже він не має права виштовхувати пасажира.

Повʼязані теми:

Наступна публікація