В сорочці і одному кросівку: у Києві знайшли мертвим індуса, який працював двірником на Борщагівці

В сорочці і одному кросівку: у Києві знайшли мертвим індуса, який працював двірником на Борщагівці

Фото: УНІАН

Безпритульний чоловік потрапив до лікарні, а по повернені не зміг зайти до своєї єдиної нічліжки. Тож опинився на дворі без грошей і навіть куртки у 11-градусний мороз.

У Києві знайшли мертвим 37-річного індуса Автара С., який працював двірником на Борщагівці. Його обледеніле тіло виявили в закинутому автобусі на вулиці Героїв Космосу, 16 15 січня. Чоловік був лише в тоненькій сорочці, джинсах і одному кросівку. Цього дня у столиці було -11 градусів морозу. 

Про це ТСН.ua розповіла знайома покійного і місцева волонтерка Ірина. 

За її словами, за кілька днів до смерті чоловіка госпіталізували в реанімацію місцевої лікарні з підозрою на аневризму, утім вже за три дні його вже помітили на вулиці, де він і помер.

"Швидка, яка його забирала, сказала, що це аневризма, і я в це вірю, бо бачила його руки і ноги, вени були чорні і просто повилазили", - розповідає жінка.

Нелегально працював у ЖЕКу

Ірина каже, що Автар С. був безпритульним, нелегально працював у місцевому ЖЕКу, який виділив йому підвал. У чоловіка вкрали документи, тож знайти офіційне місце праці він не міг. Небайдужі мешканці облаштували підвал, зробили там ремонт та провели опалення. Там чоловік і жив. 14 січня Автар намагався повернутись з лікарні до нічліжки, утім двері підвалу були зачиненими.

За словами волонтерки, чоловіка госпіталізували у Київську міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги непритомним, а ключів із собою він не мав. Тож після повернення він опинився на вулиці без прихистку, грошей і верхнього одягу. Знайшли його вже мертвим у розваленому автобусі на вулиці, яку він прибирав. Як саме Автар дістався до місця проживання, і чому хворого чоловіка відпустили з лікарні - з'ясовуватимуть правоохоронці.

Місцеві мешканці району у соцмережах бурхливо відреагували на смерть чоловіка і кажуть, що підвал нібито зачинили працівники ЖЕКу після того, як зрозуміли, що чоловік після лікарні непрацездатний і віддавати йому нічліжку більше немає сенсу. Тож хворий і без прихистку він опинився на морозі.

Про чоловіка сусіди відгукуються добре. Кажуть, нікому ніколи не відмовляв у допомозі і сумлінно виконував свою роботу, хоч і платити йому "копійки".

"Весь цей час його обирали, віддаючи приблизно 20% зарплати. Але він і цьому був радий. Зарплата в Індії і того менша", - розповіла Лада Єлоскова.

Тим часом у пресслужбі поліції ТСН.ua повідомили, що розслідують цю справу. "Ми зараз відкрили провадження за статтею 115 Кримінального кодексу "Вбивство" із додатковою кваліфікацією – "Нещасний випадок". Змінювати кваліфікаію на "Залишення у небезпеці" у нас нині немає підстав", - повідомила нам пресофіцерка Святошинського управління поліції Києва Тетяна Мельник.

Деталі жахливої трагедії і про те, як індус опинився під вікритим небом у Києві без грошей і житла - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація