В СБУ повідомили, що не допустили замовлені РФ провокації проти кримських татар у Києві

Акція мала відбутись нібито від імені українських націоналістів.

Служба безпеки України заявила, що попередила замовлену РФ екстремістську провокативну акцію у Києві.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Як зазначається, зловмисники хотіли зірвати презентацію першого кримськотатарського фільму-казки "Хідір-деде", яка мала відбутися 1 липня в кінотеатрі "Жовтень".

Для цього 100 людей, що співпрацювали в Україні з російськими кураторами, мали поділити на три групи. Перша мала провести акцію протесту проти лідерів кримськотатарського народу. Друга – розкидати листівки провокативного характеру серед глядачів у залі. Третя – облити зеленкою ініціаторів створення картини.

При цьому, вони мали робити це від імені українських націоналістів. Зловмисників затримали під час підготовчої наради в одному із закладів Києва. У них вилучили заздалегідь підготовлені "зеленку", плакати, листівки та інструкції від іноземних кураторів.

Наразі зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 161 КК України. Як з’ясували спецслужбовці, організатори цієї акції причетні також до провокації біля посольства Угорщини 20 червня, під час якої скандували антиугорські гасла та знищили опудало прем’єр-міністра Угорщини Орбана.

Нагадаємо, у Харкові Служба безпеки України попередила терористичний акт біля пам’ятника воїнам УПА, замовлений спецслужбами країни-агресора. Одна із учасниць групи отримала від російських кураторів завдання підірвати пам’ятник воїнам УПА за допомогою саморобного вибухового пристрою.

У погромі ромського табору під Львовом СБУ знайшла російський слід

У погромі ромського табору під Львовом СБУ знайшла російський слід

Повʼязані теми:

Наступна публікація